371 vizualizări 11 iul 2010

Cei 63 de candidaţi nu au fost primiţi la titularizare, după ce comisia de verificare a dosarelor a constatat că specializările absolvite de aceştia nu figurează ca fiind acreditate în hotărârile de guvern ce stabilesc cadrul legal de desfăşurare a învăţământului superior.

"În conformitate cu articolul 90 din Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea posturilor şi catedrelor vacante din acest an, s-au verificat dosarele depuse şi s-a ţinut cont de faptul că, pentru a putea participa la concurs, respectivele persoane ar fi trebuit să prezinte dovezi că specializarea pe care au urmat-o în facultate, respectiv forma de învăţământ la care au fost înscrişi, se regăseşte într-una din hotărârile de guvern emise de-a lungul timpului.

Prin urmare, dacă o persoană a prezentat documente din care reieşea că în anul în care s-a înscris la facultate, respectiv în anul în care a finalizat studiile, respectiva specializare sau formă de învăţământ nu se regăsea în niciuna dintre hotărârile de guvern valabile la momentul respectiv, acea persoană nu are dreptul să participe la concurs", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova, Aurel Graur, citat de Mediafax.

Cazul candidaţilor prahoveni este primul semnalat în acest an. Şi în 2009, în mai multe centre de examinare din ţară, absolvenţi ai Universităţii "Spiru Haret" nefiind lăsaţi să intre în săli. Universitatea privată are în continuare mai multe procese pe rol cu Ministerul Educaţiei, după ce, în vara anului trecut, marea majoritate a specializărilor pe care le-a deschis prin învăţământul la distanţă au fost scoase în afara cadrului legal.

Citește și: