153 vizualizări 15 iul 2009

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat în exclusivitate pentru Gândul că toate diplomele obţinute de către absolvenţii Universităţii “Spiru Haret” care au fost şcolarizaţi la programe de studiu ilegale vor putea fi până la urmă recunoscute în urma unor examene speciale. Astfel, şefa învăţământului a dezminţit informaţiile cum să o sută de mii de absolvenţi vor avea diplome anulate. “Diplomele nu vor fi anulate. Nu am spus niciodată aşa ceva. Noi tocmai asta facem: căutăm formule să-i aducem pe acei absolvenţi în legalitate astfel încât să le poată fi recunoscute diplomele. Toţi absolvenţii, indiferent de anul în care au terminat acele programe care nu au acoperire legală vor susţine examene prin care să se poată stabili că deţin cunoştinţele necesare pentru a intra în licenţă. Apoi vor susţine examenul de finalizare a studiilor la o universitate care pentru specializările parcurse de aceştia are acreditare”, ne-a spus Ecaterina Andronescu, precizând că toate detaliile privind testările speciale la care făcea referire vor fi cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă.

Practic 56000 de diplome de licenţă emise de USH prin programele de învăţământ la distanţă şi frecvenţă redusă sunt blocate în acest moment de MECI, Ecaterina Andronescu somând universitatea privată să îşi supună autorizării şi acreditării cele 90% dintre programele de învăţământ la distanţă şi frecvenţă redusă aflate în afara legii.

Citeşte şi:

Ministerul face publică lista cu specializările prin care Universitatea „Spiru Haret” are voie să organizeze admitere. Vezi aici dacă te-ai înscris la un program legal!

Scandalul „Spiru Haret”- faza pe titularizare: absolvenţii USH, scoşi de jandarmi din sălile de examen

Cum a ajuns „Spiru“ cea mai mare universitate din lume, o afacere de 100 de milioane de dolari pe an

90% dintre programele ID ale Universităţii „Spiru Haret” nu au aprobarea legală

 

Citește și: