44430 vizualizări 28 iun 2014

Simona Halep la Wimbledon. Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, va juca, marţi, începând cu ora 13.30, în optimile de finală la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, cu Zarina Dias (Kazahstan), poziţia 72 în ierarhia mondială. Meciul Halep - Dias va fi primul de pe terenul 2 de la Wimbledon. În cazul în care va trece de Dias, Halep va juca în sferturi cu învingătoarea partidei dintre jucătoarea germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19 şi Iaroslava Şvedova (Kazahstan), locul 65 WTA.

Este al doilea meci direct dintre cele două, Simona câştigând prima întâlnire cu scorul de 6-1, 6-4, tot în 2014, la Australian Open. 

„Simona Halep are şanse să câştige Wimbledonul. Ea a demonstrat că are capacităţile necesare să ajungă până în ultimul act al unui Grand Slam. În acest moment, ea este un model pentru toţi copiii îndrăgostiţi de tenis„, a declarat Năstase, citat de Digi Sport.

La Wimbledon 2014, Zarina Diyas a învins-o pe finalista din 2010, Vera Zvonareva, cu 7-6, 3-6, 6-3.

Meciul Halep - Dias va fi primul de pe terenul 2 de la Wimbledon.

În cazul în care va trece de Dias, Halep va juca în sferturi cu învingătoarea partidei dintre jucătoarea germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19 şi Iaroslava Şvedova (Kazahstan), locul 65 WTA.


Simona Halep - Zarina Dias 6-3, 6-0

6-0. Game, set şi meci Simona Halep. Sportiva din România reuşeşte, în premieră, o calificare în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, după mai puţin de o oră de joc.

Raportul greşelilor neforţate: 20 Zarina Dias, 9 Simona Halep.

5-0 pentru Halep. Dias câştigă puncte pe greşelile lui Halep. A avut şi o minge de break, dar n-a reuşit să faca pasul, iar românca este tot mai aproape de o calificare în sferturi la Wimbledon.

Dias la serviciu. A două mingi de game, dar le-a irosit. Zarina încă luptă, dar Halep nu este dispusă să cedeze niciun punct. Halep a reuşit patru break-uri din cele 7 posibile, iar Dias niciunul. 4-0 pentru Simona.

3-0 pentru Halep. Meciul decurge fără mari emoţii pentru Simona. Dias mai surpinde cu lovituri bune, însă se vede că este depăşită de situaţie.

Simona Halep - Zarina Dias 2-0, în al doilea set. O serie lungă de greşeli îi afectează moralul lui Dias, care pare tot mai departe de o revenire.

1-0. Serveşte Halep şi face rapid game-ul. Sportiva din Kazahstan greşeşte des şi trimite toate mingile din acest game în out. Dias a făcut deja 6 greşeli neforţate doar cu dreapta.

Simona Halep - Zarina Dias 6-3

Break, game şi set Halep. Românca câştigă rapid primul set, în 29 de minute. Simona Halep îşi suprinde adversara, sportiva din Kazahstan fiind des prinsă pe picior greşit. 6-3.

5-3 Halep îşi câştigă serviciul şi game-ul. Se apropie de set. Dias loveşte puternic, însă nu reuşeşte să încheie punctele.  Două lovituri frumoase ale Simonei.

Dias se dezlănţuie şi câştigă rapid game-ul, dar primul serviciu încă îi face probleme. 4-3 pentru Halep

4-2. Halep măreşte diferenţa. Dias reuşeşte greu să facă puncte pe serviciul Simonei.

Simona Halep - Zarina Dias 3-2.  Sportiva din Kazahstan se ajută mult de serviciu şi joacă agresiv. Simona Halep şi-a câştigat până acum toate punctele pe primul serviciu, în timp ce Dias are un procentaj de numai 36%.

3-1 Game reuşit în mare parte prin serviciu de Halep. Două ace-uri şi o minge trimisă în tribune de sportiva din Kazahstan.

Break Halep. Un game spectaculos. Schimburi lungi de mingi între cele două sportive. Simona a jucat perfect, nu i-a dat adversarei nicio şansă. 2-1 pentru Halep în primul set.

Halep rezolvă rapid al doilea game şi readuce egalitate. Loviturile puternice au făcut-o pe sportiva din Kazahstan să greşească. Niciun punct câştigat de adversarea Simonei Halep. 1-1

Dias serveşte şi ia primul game. Simona Halep a avut minge de break. Mici probleme la primul serviciu pentru sportiva din Kazahstan. Halep este bandajată la coapsă şi gleznă.1-0

Meciul a început.


Halep, cap de serie numărul 3 şi locul 3 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în optimi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe Belinda Bencic, scor 6-4, 6-1.

Simona Halep a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră şi cinci minute, pe Teliana Pereira (Brazilia), poziţia 88 în ierarhia mondială.

În turul doi, Simona Halep a învins-o pe Lesia Ţurenko (Ucraina), jucătoare venită din calificări şi locul 170 WTA, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4.

Românca a început în forţă cel de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului, pe iarba de la WImbledon, şi dacă va reuşi un turneu cel puţin la fel de bun ca Roland Garros, unde a jucat finala, poate să urce până pe locul 2 în lume. Este adevărat, în acelaşi timp, că se poate să cadă chiar pe locul 5, dacă, să zicem, pierde meciul din turul secund cu Lesia Tsurenko, sau meciul din turul trei, iar Agnieszka Radwanska ajunge până în sferturi iar Sharapova joacă finala. Aflată în acest moment pe locul 3 în lume, cu 6105 puncte, Simona îşi va păstra, cu siguranţă, această poziţie dacă:

- ajunge cel puţin până în sferturile de finală;

- Agnieszka Radwanska nu câştigă turneul

Simona Halep la Wimbledon. Cum poate ajunge românca pe locul 2

Halep poate să ajungă chiar pe locul 2 în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste, dar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie ca:

- Simona Halep să joace finala;

- Na Li, jucătoarea de pe locul 2 în acest moment, să nu ajungă până în semifinale. 

Na Li, locul 2 WTA, a fost eliminată de la Wimbledon, după înfrângerea suferită în faţa cehoaicei Barbora Zahlavova Strycova. Meciul s-a terminat 7-6 (5), 7-6 (5).

Ana Ivanovici, una dintre favoritele competiţiei de pe "sfertul" de tablou al Simonei Halep, a fost eliminată

Jucătoarea Ana Ivanovici, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 11, una dintre favoritele competiţiei de pe "sfertul" de tablou al Simonei Halep, a fost eliminată, luni, în turul trei al turneului de la Wimbledon.

Sportiva din Serbia a fost învinsă, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-1, de jucătoarea germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19.

Lisicki va juca în optimi cu cu Iaroslava Şvedova (Kazahstan), locul 65 WTA, care a beneficiat de abandonul americancei Madison Keys, locul 30 WTA, în turul trei, la scorul de 7-6 (7), 6-6.

Învingătoarea din Lisicki şi Şvedova o va întâlni pe Simona Halep în sferturile de finală, dacă românca va trece, marţi, de Zarina Dias (Kazahstan), poziţia 72 în ierarhia mondială.

Citește și: