51403 vizualizări 2 oct 2015

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră Giurgiu, luni, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrători de la Direcţia Generală Anticorupţie şi un procuror, au prins în flagrant un cetăţean turc, în vârstă de 53 de ani, care a încercat să ofere 1.500 de euro echipei de control de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, pentru a-l lăsa să introducă ilegal în ţară 37 de migranţi.

Astfel, cetăţeanul turc, şofer al unui camion care transporta şase tone de aţă din Turcia pentru o firmă din Germania, a oferit unui poliţist de frontieră banii pentru ca, în schimb, acesta să realizeze formalităţile de frontieră fără a deschide compartimentul de marfă al TIR-ului.

Poliţistul a făcut un denunţa la Direcţia Generală Anticorupţie, iar cetăţeanul turc a fost prins în timp ce promitea poliţiştilor banii pentru ca aceştia să-l lase să treacă TIR-ul prin vamă fără a fi controlat.

În momentul în care au deschis compartimentul de marfă al autotrenului, autorităţile române au găsit, printre marfă, 37 de persoane - şapte copii, şase femei şi 24 de bărbaţi -, cetăţeni sirieni, irakieni şi un cetăţean turc.

Cei 37 de migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră din Bulgaria pentru continuarea cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Citește și: