Cezara Paraschiv
196 vizualizări 10 iul 2017
ProSport a realizat un interviu cu înotătorul numărul unu al României, Robert Glinţă. Un sportiv extrem de serios, care cu greu zâmbeşte când vorbeşte despre carieră, despre înot, performanţă şi viaţa sa în general. Ne explică chiar el de ce pe chipul care ar da bine în orice producţie de la Hollywood s-a instalat şi rămâne acolo un „poker face" veritabil.
 
Cum e înotul pentru tine, la 20 de ani?
Înotul pentru mine nu s-a schimbat decât în bine, pot spune, de când practic acest sport. În sensul în care înaintez pe scara performanţei
 
Presiunea numărului unu o simţi? Pentru că se vorbeşte despre faptul că eşti liderul unei generaţii, singurul român care a făcut asta, singurul înotător român care a reuşit asta...
Pot spune că resimt o anumită presiune, din exterior, dar este o presiune constructivă, care mă ajută şi mă motivează să dau tot ce am mai bun pentru a confirma ceea ce se spune despre mine. Însă cea mai mare presiune, vă spun sincer, vine tot din partea mea, pentru că eu am am în primul şi în primul rând cele mai mari pretenţii de la mine în ceea ce priveşte performanţa. Dar, iarăşi – este vorba despre o presiune constructivă, în niciun caz nu este ceva ce m-ar copleşi.
 
„Voi face parte din sistemul lor de înot şi voi concura practic cot la cot cu cei mai buni în domeniu"
 
Tokyo 2020 este obiectivul tău…
Da, pe termen lung, este obiectivul meu. Cel mai important obiectiv. Din august fac transfer, plec la Facultate şi mă voi pregăti în Statele Unite. Şi voi face parte şi din sistemul lor de înot şi voi fi şi student. Pe parcurs, voi avea multe concursuri de obiectiv intermediar până la Tokyo – toate foarte importante. Voi avea Campionatele Europene în bazin scurt în decembrie, la anul voi merge la Campionatele Europene în bazin lung – care va fi obiectivul principal de anul următor şi peste încă un an – la final de sezon – vor fi Campionate Mondiale în bazin scurt. Acestea obiective nu sunt deloc de neglijat, chiar dacă ţinta principală este Tokyo 2020. Mă voi pregăti să prind vârf de formă şi la aceste campionate.
 
CITEŞTE CONTINUAREA PE PROSPORT

Citește și: