Marius Huţu
119 vizualizări 12 iul 2017

”Bianca are un braţ senzaţional, cred că este singura jucătoare din lume care poate să dea gol de la 12 metri fără probleme, în handbalul feminin nu întâlneşti aşa ceva”, Adrian Vasile, antrenor secund CSM Bucureşti

”Am propus-o la CSM Bucureşti din momentul în care am ajuns la club. Fiind la Federaţia Română de Handbal înainte, am cunoscut-o de mică, am văzut la ea nişte calităţi fizice deosebite. Bianca a venit într-un mediu deosebit de performanţă şi sunt convins că acest lucru a ajutat-o să progreseze, a avut un parcurs destul de bun din punct de vedere metodic. Va deveni o handbalistă foarte importantă pentru handbalul românesc, mai are nevoie de ceva încredere şi experienţă”, ne-a relatat Remus Drăgănescu, director tehnic în cadrul CCJ al CSM Bucureşti. Fostul oficial al FRH a dezvăluit faptul că în ziua în care a fost perfectat transferul Biancăi Bazaliu la CSM Bucureşti, pentru o perioadă de 6 ani, a fost nevoit să facă două drumuri la Slatina pentru ca această ”mutarea” să se concretizeze.

Interesant este faptul că interul stânga în vârstă de 20 de ani a început handbalul la Slatina în 2005, anul în care România (naţionala de senioare) a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de la St. Petersburg. Povestea handbalistei s-ar fi putut termina în 2013, după o leziune de menisc, a fost la un pas să rateze şi Mondialul de junioare din 2014, din cauza unui sindrom sinus tarsian, dar a reuşit să treacă peste toate aceste obstacole, iar azi să fie văzută ca o mare speranţă a handbalului românesc, având în vedere calităţile cu care a fost înzestrată.

ProSport a realizat un interviu cu Bianca Bazaliu, din care am aflat că handbalul reprezintă absolut tot pentru ea. Ce a spus despre vestiarul CSM Bucureşti, cine i-a influenţat decisiv cariera şi la ce visează o sportivă de 20 de ani, obişnuită deja cu performanţe de excepţie, puteţi citi în rândurile următoare:

Bianca, de ce ai ales handbalul?

Wow! Îmi doream foarte mult să fac un sport, am avut şansa unei selecţii în şcoală şi aşa am ajuns la handbal. Încă de la vârsta de 8 ani neîmpliniţi.

CITEŞTE CONTINUAREA ÎN PROSPORT!

Citește și: