Într-un editorial publicat în Der Spiegel, Gunther Bosch, cel care l-a descoperit pe fostul mare tenismen neamţ, a relatat modul în care Ion Ţiriac a ajuns să lucreze cu Boris Becker.
 
 Bosch a dezvăluit aşadar că i l-a prezentat pe Becker lui Ţiriac, dar actualul om de afaceri nu a rămas deloc impresionat când l-a văzut.
 
 "Boris avea nevoie de urgenţă de oameni care să-i fie aproape, aşa că m-am gândit că Ion Ţiriac ar fi omul potrivit pentru a-i fi manager. I l-am prezentat la un turneu la Monte Carlo. După primele mingi, Ion a strigăt 'Se aruncă în noroi şi arată ca un porc! Poate deveni primarul din Leimen, dar niciodată un jucător profesionist de tenis!'", a povestit Bosch.
 
 Totuşi, Becker a câştigat turneul de la Monte Carlo, iar Bosch dezvăluie că Ţiriac a solicitat o întâlnire cu părinţii jucătorului.
 
 "După prima lor întâlnire, părinţii lui Becker erau îngroziţi. Mi-au spus 'Ce vrei cu acest vânzător de covoare turceşti?'", şi-a amintit Bosch.
 
 În cele din urmă, în 1984, Ţiriac a devenit managerul lui Becker, iar jucătorul german a devenit unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie, mai scriu cei de la ziare.com.

Citește și: