Adrian Ţone - Mediafax
99 vizualizări 4 dec 2013

Atacantul Adrian Mutu, care va juca la Petrolul Ploieşti din 2014, fiind împrumutat un an şi jumătate de la gruparea franceză Ajaccio, a declarat, miercuri, la Aeroportul Henri Coandă, că venirea sa la echipa ploieşteană nu este o garanţie pentru câştigarea titlului de campioană.

"Am discutat cu cei de la Petrolul mai multe lucruri, dar nu erau legate de contract, de pregătire şi program. Nu cred că se mai poate întâmpla să nu ajung la Petrolul, situaţia contractului era stabilită de mai mult timp. Am discutat mai mult cu Cosmin Contra decât cu persoanele din conducere. În ianuarie mă voi alătura lotului. Mai joc un an şi jumătate de fotbal şi după aia poate mă retrag. A contat prietenia mea cu Cosmin Contra, dar am discutat cu el şi asta nu va avea nicio legătură cu ceea ce se va întâmpla în vestiar. El este antrenorul, va face alegerile pe care le vrea. Eu trebuie să mă pregătesc şi să ajung la cea mai bună formă posibilă. Când plecăm de acolo suntem prieteni, la stadion vom fi antrenor şi jucător. Eu îmi asum o responsabilitate, ştiu la ce să mă aştept, dar nu mi-e frică de nimic. Nu are de ce să-mi fie frică. E vorba de fotbal, şi aici mă bazez pe mine. Eu nu sunt o garanţie pentru titlu, Petrolul are deja o echipă bună, este pe acest drum. Eu sper să-mi ajut echipa prin calităţile pe care le am, sper să dau goluri. Dar nu e o garanţie", a declarat Mutu la plecare spre Franţa.

Întrebat dacă vrea să joace la Petrolul cu numărul 10 pe tricou, Mutu a răspuns: "Tu ce crezi? Am auzit şi eu că s-au imprimat deja tricouri".

Venit în ţară pentru a urmări derbiul Steaua - Petrolul, Mutu a spus că nu a mai mers la stadion pentru că fanii echipei ploieştene au fost întorşi din drum din cauza incidentelor: "Am preferat să nu merg la meciul cu Steaua pentru că au fost incidente înainte. Eu veneam doar să-i salut pe fanii Petrolului, dar dacă nu au fost lăsaţi să intre am zis că nu are rost să mai merg la meci. Petrolul mi s-a părut mai bună decât Steaua în acel meci. E adevărat că şi Steaua trece printr-o perioadă de oboseală, au jucat poate mai multe meciuri, şi în Liga Campionilor. Petrolul a arătat ca o echipă în forţă, care poate emite pretenţii la titlu. Când ţi se pune o etichetă mulţi ani e greu să spui altceva. S-a scris că am fost pe nu ştiu unde. Nu e adevărat. De aceea am şi preferat să stau numai în casă".

Atacantul echipei Ajaccio a precizat că a preferat să se întoarcă în România la o echipă care se bate la titlu decât să evolueze la una din străinătate care se luptă pentru evitarea retrogradării.

"Sunt mai multe lucruri personale care m-au determinat să mă întorc în România şi m-am gândit să joc mai bine la o echipă din România care se bate la titlu decât la una din străinătate, care se bate la retrogradare. În viaţa fiecărui jucător apar astfel de etape, la o anumită vârstă trebuie să te conformezi, aşa cum e atunci când trebuie să te retragi, aşa apare o perioadă şi când trebuie să te întorci acasă. Eu nu am de dovedit nimic nimănui, eu sunt jucătorul care sunt, sau am fost. Vom vedea ce va fi. De la Dinamo nu am mai vorbit cu nimeni, din când în când mai vorbesc cu Borcea şi atât. Cu Dinamo s-a încheiat. Cu preşedintele lui Ajaccio am o relaţie normală, i-am spus că prefer să mă întorc acasă decât să continui acolo. Şi a fost OK. Am vorbit şi cu unii şi cu alţii şi am spus că mai bine mă antrenez acolo şi să închei această aventură în Corsica într-un mod normal. Campionatul românesc cred că e mult mai atractiv decât în ultimii ani. Sunt echipe care acum se bat pentru titlu şi în trecut nu emiteau pretenţii", a mai spus Mutu.

Citește și: