Leila Bolat
Adina Oşan
395 vizualizări 9 feb 2013

Sportiva Andreea Chiţu a câştigat, sâmbătă, medalia de bronz la Grand Slam Paris, turneu IJF cu premii totale în valoare de 150.000 de dolari.

Andreea Chiţu a "stat" în primul tur al grupei D, după care le-a învins pe Bat-Erdene Baljinnyam (Mongolia) şi Ilse Heylen (Belgia), câştigând grupa şi calificându-se în semifinale. În această fază, Andreea Chiţu a fost învinsă de japoneza Yuki Hashimoto, intrând în recalificări, în care a dispus de reprezentanta gazdelor, Delphine Delsalle, cucerind medalia de bronz..

La 57 de kilograme, Loredana Ohâi a debutat cu victorie în grupa B, în faţa ibericei Fatima Ribot, după care a învins-o şi pe cubaneza Aliuska Ojeda, dar a pierdut a treia luptă, cu nipona Nae Udaka. Ohâi a intrat în recalificări, iar în prima confruntare a trecut de austriaca Tina Zeltner, urmând să lupte, pentru medalia de bronz, cu Viola Waechter (Germania).

La categoria 48 de kilograme, tot sâmbătă, Monica Ungureanu a fost eliminată în turul doi al grupei C de nipona Haruna Asami.

La Grand Slam Paris, turneu sub egida IJF, participă 390 de sportivi (242 băieţi şi 148 de fete) din 55 de ţări. Este primul turneu important la care judoka acumulează puncte pentru JO din 2016 şi are premii totale în valoare de 150.000 de dolari.

Citește și: