Echipa a făcut anunţul miercuri, menţionând că „decizia de a diversifica activitatea face parte din strategia globală a Dalian Wanda Group”.

 

Aceasta a fost prima companie chineză care a investit într-un club de fotbal european de calibru, în 2015, după ce a plătit 45 milioane euro pentru 20% din Atletico Madrid.

 

Totul s-a schimbat anul trecut, după ce Wanda a intrat în conflict cu guvernul chinez, pe marginea ambiţiilor sale de acaparare a unor active internaţionale. Wanda renunţă treptat la proprietăţile externe, pentru a plăti datoriile acumulate în urma extinderii agresive.

 

Luna trecută, compania a decis să vândă acţiunile deţinute în proiecte de avergură din Londra şi Australia.

 

Chinezii vor vinde participaţia deţinută la Atletico Madrid către Quantum Pacific Group, un conglomerat global deţinut de miliardarul israelian Idan Offer, pentru o sumă neprecizată.

 

Quantum Pacific este deja un investitor important la Atletico şi participaţia sa va ajunge la 32%. În 2015, grupul a plătit 50 milioane euro pentru participaţia iniţială.

 

Miliardarul chinez va sponsoriza în continuare Atletico şi stadionul echipei va purta numele „Wanda Metropolitano”, în următorii „câţiva ani”.

 

Atletico nu este primul business sportiv deţinut de chinezi, ei având în portofoliu şi World Triathlon Corporation, o companie care organizează evenimentele Ironman, cumpărată în 2015 cu 650 milioane dolari, transmite CNN Money.

Citește și: