147 vizualizări 6 iun 2011

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că, în cazul în care Ladislau Boloni va refuza oferta primită pentru a deveni antrenorul grupării "roş-albastre", are în perspectivă angajarea unuia dintre tehnicienii români Ionuţ Badea şi Petre Grigoraş sau a italianului Alessandro Costacurta.

"Colaborez cu vreo trei antrenori. Şi străini şi români. Mai avem varianta de antrenor Costacurta, cu care comunicăm. M-am mai interesat şi de Badea şi de Grigoraş. Cu Montella nu ştiu nimic, e minciună, invenţie", a spus Becali.

El a explicat motivele pentru care s-a gândit la tehnicienii Ionuţ Badea şi Petre Grigoraş. "Singurii antrenori care au mai arătat ceva au fost Badea şi Grigoraş. Badea am înţeles că e un om foarte priceput, un teoretician bun. Despre Grigoraş am vorbit cu Condescu (n.r. - preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu) . El mi-a zis că n-ar avea experienţa pentru Steaua. I-am zis că înseamnă că nu vrea să-l lase. O să-l întreb direct pe el dacă are experienţa necesară", a mai spus Becali.

Despre jucătorii care ar putea evolua la Steaua în sezonul viitor, finanţatorul a menţionat că ar accepta să-l aducă sub formă de împrumut pe Bogdan Stancu, dacă Galatasaray i-ar plăti măcar jumătate din salariu. "Oricând l-aş lua înapoi pe Bogdan Stancu sub formă de împrumut. Dar trebuie să-i dea ei salariul. Să-i dea jumătate de salariu şi îi mai dăm şi noi 10.000 pe lună şi asta e", a adăugat el.

Becali nu consideră că atacantul Romeo Surdu, aflat la final de contract cu Steaua, este o pierdere petnru echipa "roş-albastră" după ce acesta a semnat cu Rapid. "Dacă era o pierdere Surdu nu-l lăsam să plece", a explicat finanţatorul.

În privinţa echipei naţionale a României, finanţatorul stelist crede că Gheorghe Hagi va avea succes datorită contractului pe termen lung. "Mă bucur pentru Hagi, e visul lui. Nu mai are cum să dea chix pentru că nu are un an, are cinci ani de arătat. Îl mai are şi pe Puiu (n.r - Anghel Iordănescu) lângă el", a concluzionat el.

Tehnicianul Ionuţ Badea, fost jucător printre altele la rivala steliştilor, Dinamo, a mai pregătit din postura de antrenor formaţiile FC Argeş, Internaţional Curtea de Argeş şi Pandurii Târgu Jiu. În prezent, el este antrenorul echipei Universitatea Cluj.

Antrenorul Petre Grigoraş pregăteşte în prezent formaţia Pandurii Târgu Jiu. Fost jucător şi al Stelei în perioada 1989-1990, el a mai antrenat formaţiile Farul Constanţa, FC Oneşti, Petrolul Moineşti, Oţelul Galaţi şi Politehnica Iaşi.

Italianul Alessandro Costacurta, fost jucător al echipei AC Milan în perioada 1986-2007, a rămas la sfârşitul carierei în staful tehnic al formaţiei milaneze. În 2008, el a acceptat postul de antrenor al formaţiei din Serie B, Mantova, pe care a pregătit-o pentru o scurtă vreme.

În privinţa lui Gheorghe Hagi, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că preşedintele Mircea Sandu a discutat cu el şi cu Anghel Iordănescu pentru preluarea primei reprezentative, cei doi urmând să dea un răspuns până la 13 iunie.

Florin Radu, florin.radu@mediafax.ro

Citește și: