3 vizualizări 8 oct 2007

Demisia lui Bergodi din funcţia de antrenor la Rapid a venit ca o surpriză, ieri, mai ales că tehnicianul italian afirmase cu o seară înainte că se simte bine în Giuleşti. Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta a afirmat ieri că Bergodi i-a lăsat actul de demisie pe birou, sâmbătă, şi nu a vrut să mai revină asupra deciziei.

Secundul lui Bergodi, Renzo Rossi, a afirmat, însă, că Bergodi ar fi fost dispus să rămână la Rapid, însă demisia acestuia a fost acceptată de oficialii de la Rapid, care nu au mai ţinut cont de răzgândirea italianului.

“Este o situaţie pe care eu nu o înţeleg. Cristiano şi-a dat acea demisie sâmbătă, la nervi, supărat pe faptul că toate clauzele contractuale apăruseră sâmbătă într-un cotidian de sport. Era normal să fie foarte supărat, pentru că acele clauze nu le ştiau decât Copos, Zotta şi Bergodi. Atât. Şi atunci el s-a gândit că nu mai e dorit, că cineva vrea să îl dea afară. Duminică, după ce am discutat cu el, Cristiano s-a răzgândit, şi imediat l-a anunţat pe Zotta că rămâne şi să nu ia în considerare acea hârtie. Dar azi (ieri n.r.) a sunat domnul Zotta şi ne-a comunicat că s-a acceptat demisia”, a spus Renzo Rossi.


Rossi susţine că Rapidul şi-a găsit deja alt antrenor

Asistentul lui Bergodi susţine că oficialii giuleşteni şi-au găsit alt antrenor, dacă au acceptat demisia după ce Bergodi îi anunţase că s-a răzgândit. “Eu cred că s-a găsit alt antrenor, dacă au acceptat acea hârtie, după ce li se explicase că Cristiano s-a răzgândit. El are bilet de întoarcere, (Bergodi a plecat in Italia n.r.) făcuse programul cu băieţii şi miercuri era la Bucureşti, la antrenament. Dar acum nu ştiu. Într-un fel se poate spune că am fost înşelaţi. Dar nu ştiu ce să mai cred. Cristiano se întoarce miercuri şi va discuta cu cei in conducere”, a mai spus Rossi.

Contactat în Italia, Bergodi a confirmat cele spuse de asistentul său, lăsând să se înţeleagă că motivul demisiei prezentate de sâmbătă are legătură cu neînţelegerile ivite între el şi oficialii Nicolae Manea şi Constantin Zotta. “Sâmbătă au apărut în presă detalii din contractul meu semnat cu Rapidul, lucruri care ar fi trebuit să rămână confidenţiale. Cineva din club a vorbit despre acest lucru şi m-a lucrat. De contract ştiam doar eu, Renzo Rossi şi Constantin Zotta. Eu nu am vorbit despre asta şi nici Renzo, pentru că el e prietenul meu. Altcineva a făcut-o. Conducătorii Rapidului au o mentalitate de amatori. Nu se putea lucra aici. Manea a spus chiar că am probleme familiale. E incredibil ce se întâmplă acolo”, a spus Bergodi.


Zotta confirmă interesul pentru Rednic

Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta a confirmat, ieri, că fostul antrenor dinamovist, Mircea Rednic, este una dintre soluţiile luate în calcul după plecarea lui Bergodi. “Mircea Rednic este una dintre soluţii, el a jucat la Rapid, a luat titlul acela cu Rapid, a câştigat şi ca antrenor. Dar va dura până se va stabili noul tehnician, pentru că nu se negociază un contract în 24 de ore. Ne dorim să rezolvăm cât mai repede această situaţie, pentru că este delicată pentru jucători. Că o fi Rednic, că o fi alt antrenor surpriză, vom vedea. În acest moment nu putem spune mai mult”, a spus Zotta.

Citește și: