Andrei Mazurchievici
787 vizualizări 5 mar 2013

Spadasina Ana Maria Brânză a declarat, marţi, la sediul MApN, unde a fost premiată, alături de colegele din lotul naţional, de către ministrul Mircea Duşa, pentru rezultatele de la etapa de Cupă Mondială din Franţa, că lumea a fost mai încântată că a învins o unguroaică în finală decât de aur.

"Am biruit din nou, dar cred că lumea a fost mult mai încântată că am învins o unguroaică în finală decât de rezultatul în sine. Doar mi-am făcut datoria. A fost doar o etapă de Cupa Mondială, dar mă bucur mai ales pentru rezultatul pe echipe. Mă bucur de bronzul pe echipe ca şi cum ar fi fost aur, pentru că fetele au dat dovadă că vor să ajungă la rezultatele avute cu echipa anterioară. A arătat bine competiţia aceasta şi înseamnă că nu am muncit în zadar", a spus Brânză, care a învins-o în finală pe Emese Szasz, scor 11-6.

Ana Maria Brânză are gradul de căpitan în armată şi a venit la festivitatea de premiere îmbrăcată în uniformă militară, dar a afirmat că se simte mai bine în costumul de scrimă. "Nu atât de confortabil ca în ţinuta de scrimă, dar întotdeauna mi-a plăcut ţinuta militară. Atât bunicul, cât şi tatăl meu au îmbrăcat uniforma militară, se trage de undeva din familie", a completat Brânză.

Spadasina consideră că noile componente ale lotului naţional sunt foarte motivate. "Rezultatele sunt valoroase, dar şi celelalte ţări au schimbat garniturile. Unele complet, altele doar câteva trăgătoare, dar să învingi Ucraina, care a avut-o în competiţie pe campioana olimpică Iana Şemiakina, să învingi Franţa la ea acasă şi să pierzi la doar trei tuşe în faţa Rusiei, o echipă foarte motivată, cum nu le-am mai văzut de mult timp, mi se pare că lucrurile arată foarte bine, iar fetele capătă încredere în ele. Simt că fetele au motivaţie şi trag de ele", a explicat Brânză.

Ana Maria Brânză a precizat că 2013 va fi un an în care se va concentra mai mult pe concursurile individuale. "E un an cu obiectiv individual. În momentul în care fetele au decis să se retragă pentru o perioadă, mi-am adus aminte de începuturile carierei mele, dar pe lângă asta trebuie să ajut şi echipa să rămână în fruntea clasamentului. Am avut o revelaţie la un moment dat când am aflat că Ana Maria Tătăran este cu zece ani mai mică decât mine. Mulţi au început să îmi spună că sunt cloşca cu puii de aur, dar eu nu vreau să fiu cloşcă, dar sper să fie puii de aur, iar fetele să se poarte la fel şi în următoarele competiţii", a subliniat Brânză.

Ministrul Mircea Duşa le-a premiat, marţi, la sediul MApN, pe componentele lotului naţional de spadă a României, care la etapa de Cupă Mondială din weekend au câştigat medalia de aur la individual, prin Ana Maria Brânză, şi cea de bronz la echipe. Alături de Brânză au mai primit o plachetă şi flori, Simona Pop, Maria Ruxandra Udrea, Ana Zdanovschi şi antrenorul George Epurescu.

Citește și: