Claudiu Giurgea
11161 vizualizări 2 mar 2016

Directorii celor cinci cluburi s-au întâlnit, alături de miliardarul american Stephen Ross, pentru a încerca să schiţeze proiectul unei competiţii în care marile forţe ale Angliei şi ale Europei ar avea un loc asigurat indiferent de poziţiile din clasament, dezvăluie The Sun.

Ideea îi aparţine lui Ross, patronul echipei de fotbal american Miami Dolphins, dar nu este una nouă. Şi şefii lui AC Milan au discutat cu preşedintele primei ligi din Germania, Christian Seiffert, în urmă cu aproximativ o lună pe marginea acestui subiect. Jurnaliştii englezi susţin că atunci când proiectul SuperLigii Europei va fi pus în aplicare, atractivitatea Premier League ar scădea drastic dat fiind faptul că, indiferent cine câştigă campionatul, United, City, Chelsea, Liverpool şi Arsenal ar avea un loc asigurat la "masa bogaţilor".

Stephen Ross are o avere de peste 3 miliarde de lire sterline şi este omul din spatele International Champions Cup, un turneu amical la care au fost invitate cele mai puternice echipe din Europa şi America de Nord. ICC s-a dovedit rapid a fi un real succes ţinând cont că întrecerea amicală a fost difuzată în America, China şi Australia, iar banii din drepturile TV au fost pe măsură.

Potrivit The Sun, momentul oportun pentru lansarea noii competiţii va fi în 2018, atunci când drepturile TV pentru UEFA Champions League se vor renegocia. Cluburile puternice ale Europei ar putea folosi acest pretext pentru a boicota Champions League şi pentru a lansa SuperLiga.

Dacă acest proiect va deveni realitate atunci Champions League n-ar mai fi la fel de atractivă pentru televiziunii iar banii ar fi foarte puşţini. Aceasta ar reprezenta o adevărată lovitură pentru echipele din centrul şi estul Europei, multe dintre ele dependente de banii de la UEFA, care ar dispărea rapid. Printre ele se numără şi Steaua care a câştigat în ultimii zece ani, din cupele europene, peste 80 de milioane de euro.

Citește și: