Departamentul Sport - Mediafax
713 vizualizări 14 nov 2011

Lucian Bute, campion mondial la box la supermijlocie în versiune IBF, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Galaţi, că se pregăteşte să devină cetăţean canadian.

"Până la sfârşitul acestui an voi da acel examen pentru a lua cetăţenia canadiană. Mă pregătesc, învăţând dintr-un manual lucruri legate de istoria, geografia sau politica din Canada. La examen vor fi 20 de întrebări, iar eu trebuie să răspund corect la minimum 15 dintre ele", a spus Bute.

Citeşte şi Cu Bute e ceva putred


Pugilistul a mai declarat că se va afla în tribunele de la National Arena, la meciul dintre Oţelul şi FC Basel, din grupele Ligii Campionilor, partidă programată în 22 noiembrie. "Chiar dacă nu au luat încă niciun punct, mie mi-a plăcut mult cum au jucat şi îi felicit. Voi merge la meciul cu Basel, sper să le port noroc la fel cum a fost în Supercupă şi sper ca Oţelul să câştige primele puncte. În plus, este un moment prielnic pentru a vedea şi eu noul stadion naţional".

Bute a negat zvonurile legate de posibila sa căsătorie în vara anului viitor. "Anul viitor am un program foarte încărcat, vor fi meciuri importante, iar o nuntă nu se face aşa, de azi pe mâine. Nu am fixat încă data nunţii, nici cine vor fi naşii", a precizat Bute.

Campionul mondial va sta în ţară până în 4 decembrie, urmând apoi să plece la Montreal, iar la 17 decembrie va asista din sala Atlantic City la finala Super Six.

Citește și: