Sorin Bogdan
3460 vizualizări 1 iul 2018

Meci nebun în deschiderea optimilor Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, cu răsturnări spectaculoase de scor şi un final care indică schimbul de generaţii în elita fotbalului. Mbappe a fost de neoprit, iar Franţa elimină Argentina (4-3). ProSport a urmărit meciul minut cu minut.

Greu reuşeşte FIFA TV să rezume în două minute spectacolul partidei Franţa - Argentina. Simpla evoluţie a scorului spune tot: 1-0, 1-2, 4-3.

Omul meciului, la doar 19 ani, francezul Kylian Mbappe confirmă că a fost cea mai bună evoluţie a sa în tricoul naţionalei. Franţa a deschis scorul în minutul 11 printr-un penalty obţinut de el, apoi a răsturnat şi pecetluit soarta partidei printr-o dublă.

Un comentariu dulce-amar despre schimbarea de generaţie din fotbalul mondial. ”Kylian Mbappe nici nu se născuse când Franţa câştiga Cupa Mondială în 1998. Şi uită-te la tine! Tu erai născut. Şi? Ce-ai făcut cu viaţa ta? Mda... E sâmbătă. Să comandăm o pizza.”

Un suporter al lui FC Barcelona realizează un rezumat-omagiu al meciului, prin care demonstrează că Lionel Messi a participat la aproape toate atacurile echipei sale, servind mingi coechipierilor. 

Parizienii au sărbătorit victoria pe Champs Elysees.

The Wall Street Journal aminteşte că ultimul puştan care a marcat la Campionatul Mondial de Fotbal a făcut-o în 1958 şi se numea Pele.

Toată lumea scrie că Franţa este cea de-a şasea ţara africană a turneului final, judecând după originea fotbaliştilor de la naţională.

Paul Pogba îl consolează pe Messi după elimimnarea de la Campionatul Mondial de Fotbal.

Până şi cei de la FIFA postează un mesaj de admiraţie pentru Mbappe: ”Consideră că nu trebuie să fie plătit ca să joace pentru naţionala Franţei şi îşi donează tot salariul fundaţiilor de caritate. Este cel mai tânăr jucător francez care a marcat la un turneu final. Şi-a depăşit unul din idoli, Cristiano Ronaldo, devenind cel mai rapid fotbalist de la Cupa Mondială. Şi a distrus visul celuilalt idol al său, Lionel Messi, de a câştiga acest trofeu.”

O nouă legendă se conturează printre microbişti: ”În 1994, Italia învinge Nigeria şi pierde finala. În 1998, Danemarca învinge Nigeria şi este eliminată în meciul următor. În 2014, Franţa învinge Nigeria şi este eliminată în meciul următor. În 2018, Argentina învinge Nigeria şi este eliminată în meciul următor.”

Francezii, în extaz peste tot.

Mijlocaşul Javier Mascherano şi-a anunţat retragerea de la naţionala Argentinei, după eliminarea de la Cupa Mondială.

Suporterii critică deciziile antrenorului Sampaoli. Li se pare nefiresc, de exemplu, că l-a folosit doar 22 de minute la turneul final din Rusia pe Paolo Dybala, care a marcat 26 de goluri pentru Juventus în acest sezon.

Chiar dacă nu ţin cu Argentina sau sunt fani Ronaldo, microbiştii sunt întristaţi de lacrimile lui Lionel Messi.

Cineva îşi aminteşte că, la 19 ani, Lionel Messi juca la fel ca Mbappe astăzi.

Trei jucători extraordinari: Messi, Ronaldo şi Salah. Trei echipe cu suporteri minunaţi: Argentina, Portugalia şi Egipt. Şi un singur mesaj, adevărat nu doar în sport: indiferent cât este de mare, nu e uşor pentru un om să tragă după el o întragă echipă.

Râde ciob de oală spartă! Un suporter german aminteşte că naţionala ţării sale este deţinătoarea unui record: a eliminat Argentina de la trei turnee finale consecutive: 2006, 2010 şi 2014.

Dacă, după eliminarea Germaniei, Argentinei şi Portugaliei, Mexicul reuşeşte să trimită acasă Brazilia, vom avea cel mai neaşteptat final al Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia.

Chiar dacă Messi nu a câştigat titlul mondial, istoria fotbalului îl va pomeni pentru eroicul efort din 2014: a dus singur Argentina până în finală şi a câştigat titlul de cel mai bun jucător al turneului final, scrie alt microbist.

S-a mai descoperit o dovadă că Ronaldo este mai bun decât Messi: a stat 4 ore mai mult decât el la Mondiale.

Totuşi, nici Ronaldo n-a reuşit să-şi ducă naţionala în sferturi. Ba chiar n-a făcut mare lucru în meciul cu Uruguay, pierdut cu 1-2. ProSport a urmărit fiecare fază importantă a partidei.

A fost noaptea lui Cavani la Soci, care a marcat două goluri superbe, calificând Uruguay în optimile de finală. Ronaldo nu a avut decât un şut periculos pe poartă tot meciul.

”Ne-am dorit victoria şi am jucat mai bine, dar ăsta e fotbalul,” a declarat Ronaldo după meci. ”Este o înfrângere tristă pentru Portugalia, dar plecăm de la Cupa Mondială cu fruntea sus. Trebuie să fim mândri de această tânără echipă naţională. Este puternică şi cunt sigur că va continua să obţină victorii.”

Uruguay a primit un singur gol la acest turneu final.

Edinson Cavani a fost declarat omul meciului, dar atrage atenţia că naţionala Uruguayului este o echipă, care are multă forţă şi valoare.

O artistă din Rusia a ţinut să se facă remarcată pictând portretul lui Ronaldo pe zidul unor garaje.

Gest sportiv remarcat de toată lumea. La finalul partidei în care îi eliminase echipa. Ronaldo îl ajută pe Cavani, accidentat, să părăsească terenul.

Unii microbişti au explicat mai deocheat ce a făcut Cavani cu Portugalia.

Primire fulminantă pentru fotbaliştii naţionalei Uruguayului, la întoarcerea în hotelul din Soci unde erau cazaţi.

Deşi suferă de sindromul Guillain Barre, antrenorul uruguayan Oscar Tabarez, cel mai bătrân selecţioner de la Cupa Mondială, continuă să-şi conducă echipa - din cârje - spre finală.

Glumiţe cu Messi şi Ronaldo, in drum spre aeroport ca să plece din Rusia.

Echipa tehnică a naţionalei Uruguayului este acum preocupată de accidentarea lui Edinson Cavani, a cărui absenţă ar putea cântări greu în meciul contra Franţei.

Suporterii portughezi se bucură pentru victoria naţionalei pe străzile din Montevideo.

Jurnaliştii de la RT au urmărit peripeţiile unor suporteri din Uruguay prin Rusia.

Presa din Uruguay explică de ce îl urăşte pe Cristiano Ronaldo şi tot ce reprezintă el.

Lui Suarez către Ronaldo: ”Salută-l pe Messi, când îl vezi prin aeroport””

Ultima şansă de a câştiga un titlu mondial pentru doi jucători care au dominat fotbalul internaţional în ultimul deceniu s-a risipit. 

Franţa - Uruguay va fi prima confruntare cu scântei de la acest turneu final, se bucură microbiştii.

Iată şi o galerie foto cu cei mai frumoşi suporteri de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia

suporter argentina

suporter portugalia

suporter uruguay

suporteri franta

suporter anglia

suporteri belgia

suporteri argentina

suporter belgia

suporter franta

suporter argentina

suporter brazilia

suporter columbia

suporter japonia

suporter belgia

suporter panama

suporter brazilia

suporter columbia

suporter rusia

Foto: Hepta

 

Citește și: