Sorin Bogdan
2137 vizualizări 15 iul 2018

În aşteptarea finalei de la Moscova, FIFA TV ne prezintă un montaj cu emoţionantul moment în care căpitanul celei mai bune naţionale de fotbal a momentului ridică deasupra capului Cupa Mondială.

Stadionul Lujniki din Moscova va vibra de la ora 18:00 sub energia microbiştilor veniţi din întreaga lume pentru a urmări momentul culminant al Campionatului Mondial de Fotbal Rusia 2018.

Paul Pogba (Franţa): ”Vrem să-i facem pe francezi mândri de noi, iar asta înseamnă să câştigăm finala. Mai avem un obstacol important. Croaţia este o echipă cu un spirit puternic şi se apără foarte bine. Au jucători talentaţi, care pot face diferenţa într-un meci. În semifinala cu Anglia, au fost conduşi cu 1-0, dar nu s-au dat bătuţi şi au continuat să lupte până la golul lui Perisic. Le vom analiza jocul şi ne vom pregăti foarte bine. Şi noi suntem buni, dar o singură echipă poate câştiga Cupa Mondială şi sper că noi vom fi aceia.”

Luka Modric (Croaţia): ”Fără îndoială, câştigarea Cupei Mondiale ar fi cel mai mare succes al carierei mele. Chiar şi faptul că am ajuns până aici este ceva nemaipomenit. Multe lucruri extraordinare mi s-au întâmplat în carieră, despre care credeam că vor rămâne doar un vis, fiindca e greu să-ţi prevezi soarta. Să joc finala pentru naţionala ţării mele este ceva greu de descris. Sunt fericit şi mândru. Voi purta în suflet acest moment toată viaţa mea. Dacă vom reuşi să învingem... nici nu ştiu ce să spun, nu-mi găsesc cuvintele... Dar repet: Vom face tot ce putem. Suntem mândri că am ajuns aici. Ar fi păcat să fim atât de aproape de trofeul mondial şi să nu îl câştigăm. Vom face totul pentru victorie şi vom intra pe teren cu un singur gând în minte, la fel ca în partidele de până acum: să câştigăm. Ce va fi, va fi! Suntem convinşi că vom câştiga.”

În urmă cu 20 de ani, Franţa elimina Croaţia în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal din... Franţa, care urma să fie câştigată de... Franţa. Croaţii urmau să obţină medalia de bronz, cea mai bună performanţă a alb-roşilor la un turneu final. ”Haideţi să ne facem patria mândră de noi!” îşi îndeamnă fundaşul Dejan Lovren coechipierii.

Croaţia este neînvinsă la acest turneu final al Campionatului Mondial de Fotbal. Iată parcursul croaţilor spre finală.

”O ţară. O echipă. Un vis. Mândri că suntem albaştri,” scrie naţionala Franţei pe contul oficial de twitter.

Nici Franţa nu a pierdut vreun meci în Rusia, însă a făcut doar 0-0 cu Danemarca, în meciuul din grupe. Iată traseul francezilor spre finală:

O dată la 20 de ani, o naţională câştigă în premieră Campionatul Mondial. În 1958, era Brazilia. În 1978 - Argentina. În 1998 - Franţa. Ar fi rândul... Croaţiei.

 

 

Cine va câştiga finala Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia?

Introdu numarul din imagine:

Citește și: