Sorin Bogdan
2331 vizualizări 15 iul 2018

În aşteptarea finalei Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia din această seară, microbiştii s-au delectat cu partida pentru locul trei - un duel mai mult simbolic - în care Belgia a reuşit să învingă Anglia. Este cea mai bună performanţa a fotbalului belgian din istorie. Belgienii au reuşit să deschidă scorul încă din minutul 4, prin Meunier. A urmat un meci superb, cu ocazii spectaculoase, în care portarul Pickford s-a remarcat în mod deosebit, dar a fost învins încă o dată de Hazard, în minutul 82.

După victoria care le-a adus belgienilor medalia de bronz, Eden Hazard a lansat o provocare pentru conducerile marilor cluburi europene. Potrivit ProSport, fotbalistul consideră că şi-a cam făcut treaba la Chelsea şi - dacă londonezii nu îi vor face vreo ofertă deosebită - a lăsat să se înţeleagă că Real Madrid ar putea fi următorul său club.

FIFA TV a profitat de spectacolul suporterilor, pentru a realiza un montaj plin de efecte speciale.

Eden Hazard a fost considerat omul meciului Belgia - Anglia. ”Azi am făcut istorie,” a declarat Hazard la finalul partidei. ”Este prima oară când Belgia termină pe locul trei la un Campionat Mondial. Sunt foarte mândru pentru coechipierii mei, pentru Belgia. Sunt foarte fericit să joc în această echipă şi cred că peste doi ani vom fi şi mai buni. Am fost trişti că am pierdut semifinala, dar ne-am revenit şi am câştigat acest meci, trei zile mai târziu. Acum, cel mai important este să privim înainte, spre viitoarele meciuri şi sper ca viitorul să ne aducă performanţe şi mai bune decât cea de astăzi.”

Deşi comparaţia ar putea părea uşor deplasată, un microbist a remarcat că doar trei echipe au pierdut trei meciuri la acest turneu final: Egipt, Panama şi... Anglia.

”Vreau să mulţumesc coechipierilor, staff-ului tehnic şi suporterilor pentru această incredibilă călătorie în Rusia,” scrie pe twitter fundaşul belgian Vincent Kompany. ”Îmi voi aminti clipele petrecute împreună toată viaţa. Am fost o echipă dată dracului la acest campionat!”

”Dacă acest Campionat Mondial ar fi fost Game of Thrones, Germania era Ned Stark: Nimeni nu credea că va fi ucis, dar capul său a căzut încă din primul episod,” scrie un internaut. ”Belgia ar fi fost Olenna Tyrell: A ucis eroii principali, dar a murit înainte de bătălia finală.”

Jose Mourinho a criticat selecţionarea în primul 11 al Angliei a lui Raheem Sterling. ”Nu a avut o evoluţie suficient de bună pentru a fi preferat în faţa lui Vardy, Welbeck sau Rashford, jucători cu o condiţie fizică şi psihică mai bună, probabil.”

Sterling a ignorat aprecierile lui Mourinho şi a transmis un mesaj plin de fair-play pe twitter: ”Bravo, pentru Kompany şi De Bruyne! Muţumesc tuturor suporterilor Angliei pentru susţinere. Anglia are un viitor luminos şi sper să avem succes în continuare.”

Mulţi îl consideră pe Eden Hazard chiar cel mai bun jucător al turneului final şi enumeră datele statistice ale acestuia: ”6 meciuri, 74,6% recuperări reuşite, 46 de pase în terenul adversarului, 40 de mingi recuperate, 17 şuturi spre poartă, 15 ocazii de gol create, 3 goluri marcate, 2 pase de gol.”

Bucuria fanilor belgieni la marcarea golului victoriei.

”Sprijinul suporterilor ne-a inspirat de-a lungul acestui turneu final,” scrie într-un mesaj publicat pe contul oficial de twitter al naţionalei Angliei. Mulţumim. Abia aşteptăm să vă arătăm recunoştinţa noastră în septembrie, la primul meci de pe Wembley.”

”La acest campionat mondial, Anglia a fost ca un elefant într-un copac,” scrie un internaut. ”Habar n-ai cum a ajuns acolo, dar eşti sigur că va cădea.”

Iată şi câteva imagini cu cei mai frumoşi suporteri de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia:

Suporter Anglia

Suporter Belgia

Suporter Anglia

Suporter

Suporter Anglia

Suporter Argentina

Suporter

Suporter Anglia

Suporter Argentina

Suporter Anglia

Suporter Croaţia

Foto: Hepta

 

Citește și: