Sorin Bogdan
3785 vizualizări 15 iul 2018

La Paris, peste 100.000 de oameni au urmărit finala pe Champ de Mars, lângă Tour Euffel. Iată reacţia lor la fluierul final al arbitrului.

”Viaţa e nedreaptă. Cum să plece acasă aceşti uimitori suporteri croaţi cu lacrimi în ochi?” comentează cineva o imagine fabuloasă a acestora.

Pe contul oficial în limba engleză al naţionalei Franţei, a fost postată imaginea unui fotbalist care tocmai realizează că a câştigat titlul suprem.

Pe contul oficial al Federaţiei din Croaţia scrie: ”Flăcările şi-au făcut mândre familiile, prietenii, suporterii şi ţara.”

În tribuna oficială a stadionului Lujniki din Moscova s-au aflat şi preşedinţii celor două ţări. Iată cum au reacţionat Emmanuel Macron şi Kolinda Grabar Kitarovic, când naţionalele ţării lor au marcat.

Imaginea celor doi preşedinţi îmbrăţişaţi a făcut înconjurul internetului.

Aud???” Kylian Mbappe, după marcarea golului.

Pele şi Kylian Mbappe sunt singurii fotbalişti care au marcat într-o finală de campionat mondial înainte de a împlini vârsta de 18 ani.

În spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie: MAMA,” comentează un internaut imaginea lui Mbappe îmbrăţişându-şi mama.

Două mentalităţi de fotbalist.

Iată cum a fost adusă pe Lujniki preţioasa cupă care răsplăteşte naţionala care va câştiga Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia 2018.

”Originalul e la mine pe birou,” glumeşte un internaut postând imaginea preşedintelui rus Vladimir Putin lângă Cupa Mondială.

Pogba dansează cu cupa în braţe.

Benjamin Mendy îl învaţă pe preşedintele Macron gesturi de dab dance.

Cu cinci finale şi trei trofee câştigate din 1998, Franţa ar putea fi considerată cea mai bună echipă a ultimilor 20 de ani.

”Haideţi acasă, băieţi! Ne-a fost dor de voi. Vă iubim atât de mult... Aşa că ştergeţi-vă lacrimile, pentru că aţi jucat minunat şi ne-aţi făcut mândri de voi,” scriu suporterii croaţi.

”Transmite mesajul ăsta mai departe, dacă eşti mândru de africanii noştri.” Mulţi microbişti din ţările africane consideră Franţa a şasea echipă a continentului lor, deoarece foarte mulţi jucători îşi trag originile de aici.

Didier Deschamps este al treilea om de fotbal al planetei care câştigă Cupa Mondială, atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

Naţionala Franţei a continuat să celebreze câştigarea turneului final până şi la conferinţa de presă.

Adevărata câştigătoarea Cupei Mondiale este această femeie: Kolinda Grabar Kitarovic, preşedintele Croaţiei, scrie cineva pe twitter.

Iată cum şterge lacrimile de pe obrazul lui Luka Modric.

Cinci motive pentru care o iubesc croaţii: N-a lipsit de la nici un meci. Călătoreşte la clasa Economic. Stă în tribună cu suporterii. Preţuieşte fotbalul. Iubeşte pe toată lumea

După finală, ea l-a condus pe Emmanuel Macron în vestiarul naţionalei Croaţiei.

Sute de mii de francezi defilează pe Champs Elysees, sărbătorinf victoria naţionalei.

Nebunie şi pe străzile din Marsilia.

Se putea să scape Donald Trump ocazia să mai scrie un mesaj pe twitter? ”Felicitări Franţei pentru câştigarea Cupei Mondiale. Au jucat un fotbal extraordinar. În plus, felicitări preşedintelui Putin şi Rusiei pentru organizarea unui turneu final cu adevărat măreţ,” scrie preşedintele american.

Pentru cei care doresc să revadă golurile finalei, iată un rezumat realizat de FIFA TV.

Două nopţi de vis pentru francezi, la o distanţa de 20 de ani.

Croaţia se pregăteşte deja pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2040.

Foto: Twitter

 

Citește și: