Sorin Bogdan
2189 vizualizări 26 iun 2018

Ziua 12 de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia a adus primele clasamente finale. De aceea, meciurile fiecărei grupe s-au jucat în paralel, la aceeaşi oră. În grupa A, Uruguay şi Rusia erau deja calificate, aşa că gazdelor nu le-a fost ruşine să piardă cu 0-3 duelul pentru primul loc. În celălalt meci, tot fără miză, Arabia Saudită a învins Egiptul (2-1), dar pleacă amândouă acasă. ProSport a urmărit meciurile minut cu minut.

Cu sacii în căruţă, Rusia nu a pus mari probleme entuziaştilor fotbalişti uruguayeni. Două şuturi fabuloase din afara careului (Luis Suarez, min.12 şi Diego Suarez, min.23, deviat de Cerîşev) au rezovat meciul încă din prima parte, iar oportunistul Cavani a împins mingea în plasă încă o dată, în ultimul minut de joc. FIFA TV a făcut un rezumat al partidei.

Omagiu antrenorului naţionalei Uruguayului, Oscar Tabarez, care îşi conduce echipa în cârje, fiind bolnav de sindromul Guillain Barre.

Ca orice tabloid respectabil, The Sun scrie despre Cupa Mondială în stilul caracteristic.

Desigur, glumele pregătite pentru înfrângerea Rusiei au invadat internetul.

Luis Suarez, selfie după primul gol.

În Uruguay, şi copiii se bucură de victoria naţionalei de fotbal.

În Moscova, meciurile de la Mondial sunt transmise în direct până şi în metrou.

Ziarele ruseşti s-au consolat uşor cu înfrângerea, anunţând că meciul important este cel cu Spania, din optimile de finală.

În cealaltă partidă a grupei, Arabia Saudită a învins - oarecum surprinzător - naţionala Egiptului (2-1). Golul marcat în deschidere de Mohamed Salah (44 de goluri pentru Liverpool în acest sezon) n-a fost suficient. Saudiţii au ratat un penalty, l-au transformat pe al doilea şi au reuşit lovitura finală în minutul 5 al prelungirilor, după exemplul Germaniei.

Egiptenii se întorc acasă fără nici un punct.

Scandal la Mondial, după ce Mohamed Salah a apărut în imagini alături de Ramzan Kadîrov, preşedintele Ceceniei, unde egiptenii au jucat meciurile turneului final. Atacantul lui Liverpool ameninţă cu retragerea de la Naţională.

Egiptenii sunt un popor optimist. Au uitat de înfrângerile de la fotbal şi se bucură de succesele din nataţie.

Fotbaliştii saudiţi mulţumesc lui Allah pentru victorie.

Două meciuri nebune în paralel în grupa B. Spania şi Portugalia s-au calificat, dar au avut emoţii mari. Spaniolii au reuşit cu greu să egaleze în ultimul minut şi să câştige grupa, nu şi meciul cu Maroc (2-2), în timp ce Portugalia a fost egalată în prelungiri de iranieni (1-1), dar s-au calificat în optimi, unde vor juca cu Uruguay. Momentele zilei, alese de ProSport:

Spania s-a văzut condusă în minutele 12, când Boutaib a marcat pe contraatac, dar a revenit prin Isco, servit perfect de Iniesta, 5 minute mai târziu. Golul lui El-Nesyri din minutul 81, după o bară a lui Boutaib a dat frisoane suporterilor iberici. Egalarea a venit abia la ultima fază de joc, caţnd Aspas a marcat dintr-o poziţie ce a avut nevoie de sistemul de arbitraj video VAR pentru a fi confirmată că nu a fost ofsaid.

După frumoasa remiză cu Spania, experimentatul Herve Renard refuză să discute subiectul prelungirii contractului cu federaţia marocană.

Sistemul de arbitraj video VAR a influenţat semnificativ rezultatele finale din grupa B. 

Herve Renard acuză arbitrii că au permis executarea corneului care a dus la golul egalizator al Spaniei de pe partea opusă celei pe care a ieşit mingea din teren.

Suporterii laudă evoluţia deosebită a fotbaliştilor marocani, care au demonstrat caracter şi au făcut Spania să arate teribil. ”Am fi câştigat, dacă arbitrul n-ar fi decis că nu merităm victoria,” scrie un internaut.

Chiar şi antrenorul spaniol Hierro a admis că Spania a avut noroc cu VAR.

Piratarea transmisiilor în direct de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia a fost la modă în ţările Orientului Mijlociu.

Suporteri marocani în tribunele stadioanelor din Rusia..

... sau acasă, în faţa televizoarelor.

În celălalt meci al grupei, Portugalia a scăpat printre degete victoria cu Iranul în ultimul minut. Quaresma deschisese scorul încă din minutul 45, printr-un şut superb din afara careului, apoi Ronaldo a obţinut un penalty cu ajutorul VAR, dar... l-a ratat. Arbitrul Enrique Caceras din Paraguay a apelat din nou la VAR în ultimul minut de joc şi a acordat penalty iranienilor, pentru un henţ în careu. 1-1 şi iranienii au fost la un pas de o mare surpriză.

În noaptea dinaintea meciului, Cristiano Ronaldo a fost nevoit să-i roage pe suporterii iranieni, care au venit să facă gălăgie, pentru a-l împiedica să se odihnească, să înceteze.

Cristiano Ronaldo a mai stabilit un record: este primul fotbalist portughez care a ratat un penalty la un turneu final.

Femeile din Iran s-au bucurat că li s-a permis accesul pe stadioane ca să vadă meciurile naţionalei.

Şi Daily Mail le-a remarcat pe suporterele din Iran.

Când nu eşti eroul meciului, toată lumea te critică...

Iată şi galeria foto cu cei mai frumoşi suporteri de la Campionatul Mondial din Rusia:

suporter rusia

suporter columbia

suporter japonia

suporter rusia

suporter egipt

suporteri germania

suporter rusia

premier portugalia

suporter anglia

suporter polonia

suporter camerun

suporter rusia

suporter japonia

suporteri iran

suporteri columbia

suporter japonia

suporter anglia

suporteri senagal

Foto: Hepta

 

Citește și: