Sorin Bogdan
1941 vizualizări 28 iun 2018

Eliminarea Germaniei din faza grupelor este cea mai mare surpriză de la Campionatul mondial de fotbal din Rusia. ProSport a urmărit minut cu minut drama din grupa F.

Pentru cine a văzut meciul Coreea de Sud - Germania, rezultatul nu a fost o mare surpriză. Fotbaliştii germani n-au arătat nici una din calităţile care îi făcuseră celebri. Au reuşit primul şut pe poartă în minutul 47 (!?!), iar nesiguranţa din faza defensivă provocată de eternul gafeur Neuer şi-a spus cuvântul. Fără nici un punct până atunci, dar ambiţioşi şi sârguincioşi, micuţii coreeni au reuşit surpriza, marcând în minutul 90+1, la o penibilă bâlbâială a fundaşilor germani. Au avut emoţii, pentru că tuşierul semnlizase o poziţie de ofsaid, dar sistemul de arbitraj video VAR a arătat altceva. În cele câteva minute de prelungiri rămase, întreaga echipă germană s-a năpustit sa egaleze, dar degeaba! Neuer a avut şi ghinionul unui al doilea gol, marcat pe contraatac de Son Heung-min, în poarta goală.

Naţionala Gemrmaniei şi-a cerut scuze suporterilor, printr-un mesaj postat pe twitter. ”Suntem la fel de dezamăgiţi ca voi. Cupa Mondială se organizează o dată la patru ani şi aşteptam atât de multe de la noi. Ne cerem scuze că nu am jucat ca nişte campioni mondiali si - oricât de dureros ar fi - am meritat să fim eliminaţi.”

Eliminarea istorică a Germaniei a declanşat o reacţie în lanţ în întreaga lume. Fericiţi că au scăpat de nemţi, suporterii dintr-un oraş brazilian au organizat funeraliile simbolice ale Mannschaft-ului.

Diferenţa dintre ediţia trecută a turneului final şi cea actuală, din punctul de vedere al Germaniei.

Tristeţea nemărginită a fanilor germani, cărora nu le vine să creadă că au fost trimişi acasă de Coreea de Sud.

Germania cade victimă ”blestemului Cupei Mondiale”. Patrru echipe care au câştigat turneul final au fost eliminate în faza grupelor în ediţia următoare.

Suporterii sud-coreeni cer ca jucătorii echipei naţionale să fie scutiţi de efectuarea serviciului militar obligatoriu, ca răsplată pentru victoria cu Germania.

Vedetele din Coreea de Sud celebrează victoria contra Germaniei.

Suporterii sunt în culmea fericirii.

Cică ar mai fi o speranţă pentru suporterii germani: să inverseze culorile drapelului naţional şi să susţină selecţionata... Belgiei.

În cealaltă partidă a grupei, Suedia n-a avut nici o problemă să învingă Mexicul cu 3-0 şi să se califice în optimi, chiar şi fără celebrul Ibrahimovic.

Germania se adaugă Olandei şi Italiei, echipe cărora Suedia le-a curmat visele pentru această ediţie a Campionatului Mondial.

Clasamentul final al Grupei F este o mare surpriză.

”Am 23 de ani, joc la cel mai mare club din lume, mă antrenez cu Mourinho, joc la naţionala Suediei, iar acum concurăm pentru Cupa Mondială,” a declarat fundaşul Victor Lindelof. ”Sunt convins că nimeni nu crede o asemenea poveste. Mă rog, cu excepţia mamei mele. Ea ŞTIE că e adevărat.”

Suporterii mexicani nu mai ştiu cum să mulţumească jucătorilor coreeni care le-au făcut cadou calificarea în optimi, prin înfrângerea Germaniei.

Este a şaptea ediţie consecutivă a unui turneu final la care Mexicul trece de faza grupelor.

Iată ce a păţit un suporter coreean, când s-a întâlnit cu mexicanii.

Brazilia şi Elveţia s-au calificat fără probleme din grupa E. ProSport a urmărit minut cu minut cele două meciuri.

Sârbii nu au avut mari şanse în faţa Braziliei. Chiar dacă n-a marcat, Neymar a executat perfect un corner pentru golul al doilea, din minutul 68.

Câţiva suporteri sârbi s-au luat la bătaie în tribune la meciul cu Brazilia.

Bucurie în Jamaica, pentru că a marcat... Brazilia.

Desigur, a fost bucurie mare şi în Brazilia.

Internauţii au admirat calităţile de actor ale lui Neymar.

Un copil se bucură de golul Braziliei din meciul cu Serbia.

 

 

Fiesta braziliană după meci, într-o staţie a metroului din Moscova.

Celălalt meci al grupei a fost deosebit de spectaculos. Patru goluri, două şuturi în bară şi multe alte ocazii. Cu un dram de noroc, fotbaliştii din Costa Rica au scos un punct în faţa unor elveţieni relaxaţi.

Toate echipele prezente la acest turneu final au marcat cel puţin un gol.

Oficial, portarul Sommer este creditat cu autogol pentru această fază.

Suporterii elveţieni strâng bani pentru a plăti amenzile primite de la FIFA de jucătorii naţionalei. Xhaka şi Shakiri au fost sancţionaţi cu câte 10.000 de franci elveţieni amendă, pentru gesturile din meciul cu Serbia.

Iată şi o galerie foto cu cei mai frumoşi suporteri:

suporter germania

suporter brazilia

suporter serbia

suporter brazilia

suporter croatia

fotbalist australia

suporter germania

suporter croatia

suporter islanda

suporteri brazilia

suporteri argentina

suporter brazilia

suporter croatia

suporter germania

Foto: Hepta

 

Citește și: