Andrei Pal
1902 vizualizări 2 iun 2016

CIES Football Observatory a publicat, miercuri, un top al celor mai valoroşi fotbalişti de pe planetă, întocmit după anumite criterii, iar argentinianul Lionel Messi de la Barcelona este cel mai bine cotat jucător, având o cotă de piaţă de 210 milioane de euro, urmat de Neymar şi Cristiano Ronaldo.

Ca să poată intra pe această listă, fiecare jucător trebuie să evolueze într-una dintre cele cinci ligi de vârf ale fotbalului european: Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga şi Ligue 1. Printre criteriile cu ajutorul cărora se face evaluarea se numără vârsta, durata contractului avut la formaţiile pentru care evoluează şi potenţialii înlocuitori.

Superstarul Barcelonei, Lionel Messi, în vârstă de 28 de ani este considerat cel mai scump fotbalist de pe planetă, acesta fiind evaluat la 210 milioane de euro, fiind urmat de colegul său de club, brazilianul Neymar, cotat la 200 de milioane şi portughezul Cristiano Ronaldo, acesta fiind cotat la 137 de milioane de euro. Antoine Griezmann şi Harry Kane completează primele cinci poziţii ale listei întocmite de CIES Football Observatory.

Includerea atacantului englez Harry Kane în primii cinci fotbalişti de pe listă vine ca urmare a sezonului bun avut alături de echipa sa, Tottenham Hotspur. În vârsă de doar 22 de ani, Kane este evaluat la 112 milioane de euro, acesta reuşind să marcheze 25 de goluri în sezonul recent încheiat de Premier League, fiind golgheterul campionatului.

Pe lista celor de la CIES Football Observatory se mai regăsesc atacantul Anthony Martial, cotat la 111 milioane, Paul Pogba, evaluat la 90 de milioane de euro sau mijlocaşul englez Dele Alli, cu o cotă de piaţă de 75 de milioane. Surprinzător însă, de pe listă lipsesc numele unor fotbalişti precum Wayne Rooney şi Zlatan Ibrahimovic care nu îndeplinesc criteriile de selecţie.

Citește și: