27 vizualizări 14 oct 2010

Lucian Bute îşi va apăra, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a şasea oară în carieră, titlul mondial la categoria supermijlocie, meciul său cu Jesse Brinkley, challengerul desemnat de IBF, fiind considerat drept unul mai mult decât facil. Cel puţin aşa apreciază toate casele de pariuri care susţin, la unison, că românul îl va face KO pe american în primele şase runde.

Sportingbet.ro, site de pariuri care sponsorizează echipa de fotbal Steaua Bucureşti, spre exemplu, oferă o cotă mică pentru un KO, TKO sau DQ, adică 1,36, iar pentru ca acest KO să aibă loc în primele şase runde cota este de 2,25, spre deosebire de cota 3 pe care o primeşti dacă Bute îl bate în ultimele şase runde. Bet365.com este site-ul care are cea mai mare încredere în Lucian Bute, de unde şi cotele foarte mici pe care i le acordă românului. Astfel, pentru o victorie a lui Bute cota este de 1,04, iar pentru un succes înainte de limită o cotă de doar 1,33.

Pe reprize, cei de al bet365.com consideră că cele mai mari şanse ca Lucian să-l termine pe american le are între rundele 4 şi 6, cu o cotă de 3,75. Şi unibet.com este convins că Bute îl va spulbera pe Brinkley, de unde şi cotele foarte mici. Pentru o victorie Lucian a primit cota de 1,07 iar cei de la unibet apreciază că meciul se va termina în cel mult nouă reprize. Iar Bute ştie că toate casele de pariuri au dreptate, dar nu-l va subestima nici un moment pe american. "Nu mă influenţează faptul că lumea consideră că Brinkley va fi un adversar facil. Nu eu sunt cel care stabileşte clasamentul mondial. Brinkley şi-a câştigat statutul de aspirant numărul 2. El a câştigat dreptul de a boxa cu mine. Mi se pare normal să fiu favorit, din moment ce sunt campion.

Brinkley este lent. Viteza şi explozia mea vor face diferenţa. Adversarul meu nu este cel mai talentat, dar munceşte foarte mult şi este într-o condiţie fizică excelentă", a spus Bute pe care, din păcate, nu-l vom putea urmări în direct pentru că, din nou, nici o televiziune din România nu a găsit 100.000 de dolari pentru a achiziţiona drepturile de televizare.

"Mister JO", foarte valoros pentru IBF

Altfel, Lucian Bute este un bun foarte preţios pentru cei de la IBF care, la conferinţa de presă oficială de dinaintea meciului, i-au recunoscut valoarea recompensându-l cu un inel comemorativ. "International Boxing Federation are o politică ce prevede înmânarea unui inel campionilor noştri care îşi apără titlul de trei ori. Trebuia să îi înmânăm lui Bute inelul la Porto Rico, dar îl vom da acum", a declarat supervizorul IBF, Lindsay Tucker, potrivit site-ului canoe.ca. Imediat, americanul Jesse Brinkley, adversarul lui Bute, s-a decis că vrea şi el un inel ca al lui Bute.

"Vreau să am un astfel de inel. De fapt, dacă s-ar putea să se pună şi inelul în joc, vineri, odată cu centura, aş fi foarte fericit", a spus Brinkley, dar antrenorul românului, Stephane Larouche, are veşti proaste pentru el: "Lucian a făcut 115 runde de pregătire cu diverşi pugilişti. El s-a antrenat de două ori pe zi cu zâmbetul pe buze. Era mulţumit să sufere. Aşteaptă cu nerăbdare meciul de vineri noapte. Lucian vrea să demonstreze că este cel mai bun la categoria sa".

Citește și: