3688 vizualizări 14 mai 2012

Gimnastele din România, cele care au câştigat patru medalii de aur şi două de argint la Campionatele Europene de la Bruxelles, au revenit luni în ţară. Aşteptate de sute de ziarişti, cameramani şi fotografi fetele antrenate de Octavian Bellu şi Mariana Bitang nu s-au lăsat copleşite de emoţii şi au reuşit să rămână cu picioarele pe pământ.

"Mă bucur să văd că sunteţi atât de mulţi, că aţi venit să ne întâmpinaţi", a spus Cătălina Ponor, "dar aş fi vrut să fiţi la fel de mulţi şi când ne-am întors de la Mondiale şi nu am luat medalii".  "Oricum, noi le mulţumim tuturor celor care sunt alături de noi. Eu mă bucur că am demonstrat că pot face performanţă şi după 4 ani de pauză. Acest campionat european a fost o verificare pentru Olimpiadă de unde sperăm să ne întoarcem cu medalii", a adăugat Cătălina.

Medalii de la Londra vrea şi Sandra Izbaşa, dar şi ea ştie că acolo va fi mult mai greu, chiar dacă România are o echipă cu multă experienţă: Am avut emoţii, evident, dar am ştiut să le stăpânesc pentru că numai cine ştie să şi le stăpânească poate să câştige. Pentru Londra, însă, este clar că şi ruşii se vor aduna şi vor fi din ce în ce mai buni. Noi ne dorim să creştem în vederea Jocurilor Olimpice pentru că vrem din tot sufletul să iasă cât mai bine. În aceste moment pot spune că suntem patru echipe favorite, noi, alături de China, Statele Unite şi Rusia".

Larisa Iordache, cea mai mică din lotul olimpic, nu a putut să vorbească la pupitrul instalat special pentru campioane, fiind mai scundă decât el, dar acesta a fost singurul impediment. Şi ea, ca şi colegele mai experimentate, s-a descurcat bine în faţa presei. "Şi eu am avut emoţii la concurs  dar am trecut peste ele cu ajutorul colegelor şi a antrenorilor. Sunt foarte mândră de medaliile pe care le-am câştigat dar îmi doresc mai multe"

Şi pentru Marian Bitang atenţia de care s-au bucurat fetele a fost de apreciat, dar speră ca ea să se oprească aici pentru că gimnastele mult de muncit şi puţin timp până la Olimpiadă. "Am primit foarte multe invitaţii de la televiziuni, toată lumea ne vrea în direct, dar, fără să vă supăraţi, vreau să spun că nu vom onora aceste invitaţii. Fetele au un program foarte încărcat, în câteva zile unele dintre ele pleacă la competiţii, aşa că nu ne permite să sărbătorim mai mult aceste medalii. Este important să rămânem cu picioarele pe pământ şi să ne vedem în continuare de pregătirea pentru Olimpiadă".

Echilibrat a fost şi Octavian Bellu care ştie că medaliile de la Europene nu se transformă singure în medalii la Olimpiadă. "Este o mare bătălie câştigată de gimnastica românească şi sunt convins că după acest rezultat fetele vor intra în sală cu mai multă încredere, doar că Olimpiada înseamnă altceva şi fetele sunt şi trebuie să rămână conştiente de acest lucru".

Citește și: