7586 vizualizări 4 mar 2018

Astori a murit în timpul somnului, duminică dimineaţă, într-un hotel din Udine, unde echipa din Florenţa ar fi urmat să întâlnească formaţia locală, în aceeaşi zi, în etapa a 27-a din campionatul Italiei. 

”Corriere Fiorentino” a dezvăluit ieri că Astori semnase prelungirea contractului cu Fiorentina până la 31 iunie 2022. Pantaleo Corvino, directorul sportiv al clubului a ajuns la un acord cu agenţii fotbalistului. Jurnaliştii au scris că jucătorul urma să fie remunerat cu 1,3 milioane de euro pe sezon, plus diverse bonusuri. 

Astori era aşteptat de dimineaţă la micul dejun, însă în jurul orei 9:30, când acesta nu a coborât coechipierii săi au devenit îngrijoraţi. Un membru al echipei tehnice a urcat în camera sa şi l-a găsit mort. „Jucătorul a murit în urma unui stop cardiac din cauza unor cauze naturale, chiar dacă este ciudat să se întâmple ceva de genul acesta la un profesionist bine monitorizat. Nu a fost niciun semn de avertizare“, a declarat procurorul-şef al din Udine, Antonio De Nicolo. 

Toate meciurile de astăzi din campionatul italian au fost amânate. 

Davide Astori evolua la Fiorentina din vara anului 2016, când a fost transferat de la Cagliari. El şi-a început cariera la AC Milan, apoi a mai jucat şi la AS Roma. Fundaşul central avea 14 selecţii şi un gol marcat la echipa naţională a Italiei.

 

Citește și: