967 vizualizări 23 aug 2017

După ce s-a certat cu finul său, Gigi Becali, şi s-a jurat că nu îi va mai vinde acestuia niciun jucător, Hagi i-a cedat acestuia cei mai buni oameni din echipa sa (Benzar, Nedelcu, Coman) contra unei sume totale de circa 4,7 milioane de euro. Alţi aproximativ 4 milioane de euro vin din drepturile TV cuvenite campioanei. La banii aceştia se adaugă sumele venite de la sponsorii celebri şi numeroşi ai clubului.

Cu toate acestea, sursele ProSport spun că Hagi are datorii foarte mari.

În mod absolut surprinzător, cu doar câteva zile înainte de startul Ligii 3, Viitorul a anunţat la FRF că desfiinţează echipa a doua! Hagi a motivat, pentru apropiaţi, că vrea să facă puţină curăţenie în lot. Cei mai buni jucători vor fi promovaţi la echipa mare, de unde urmează să fie concediaţi fotbaliştii cu contracte mari (la Hagi, vedetele au, spun sursele ProSport, maximum 5.000 de euro pe lună). Restul fotbaliştilor de la Viitorul II vor fi fie împrumutaţi, fie lăsaţi liberi.

Este un semn descumpănitor pentru strategia de la Viitorul, care era până acum foarte clară. Echipa secundă avea rolul de treaptă intermediară între juniorii republicani şi echipa mare. Dispare un centru de cost care nu era, oricum, foarte scump.

Semne că lucrurile scârţâie la Academia Hagi au apărut încă din sezonul trecut, în plin marş triumfal spre primul titlu din istorie. Pentru prima oară, juniorii au ratat tot ce se putea rata, la toate categoriile de vârstă. Mai mult decât atât, Viitorul a reuşit să se califice în finală la numai două din cele cinci campionate de juniori: Liga Elitelor U 19 şi Juniori U 11. Ambele finale au fost pierdute: la juniorii mari – cu Dinamo, la juniorii mici – cu Luceafărul Cluj.

Iată finalele pe ţară din sezonul 2016-2017 la cele cinci categorii de juniori:

Liga Elitelor U 19 – campioană Dinamo.
Finala: Dinamo – Viitorul 4-3 la penalty-uri, 0-0 după 90 de minute.

Liga Elitelor U 17 – campioană CSU Craiova.
Finala: CSU Craiova – Dinamo 3-2.

Juniori U 15 – campioană ACS Regal Sport Ferdinand.
Finala: ACS Regal Sport Ferdinand – LPS Banatul Timişoara 1-0

Juniori U 13 – campioană ACS Regal Sport Ferdinand.
Finala: ACS Regal Sport Ferdinand – CS Luceafărul Cluj 1-0

Juniori U 11 – campioană: CS Luceafărul Cluj.
SC FC Viitorul Constanţa – CS Luceafărul Cluj 1-2

Sursele ProSport spun că este foarte posibil ca Gică Hagi să lase clubul, în perioada următoare, pe mâna altcuiva şi el să dea curs unei oferte de a antrena în străinătate, cel mai probabil în Turcia.

Citește și: