Iulian Coşuleţu
2042 vizualizări 7 feb 2017

"Cheltuim aproape 500 de milioane de dolari pe săptămână pentru principalele proiecte. Acest lucru va continua în următorii trei-patru ani, pentru a ne atinge obiecvtul, acela de a fi cu adevărat pregătiţi pentru Cupa Mondială din 2022", a declarat Ministrul de Finanţe, Ali Shareef Al-Emadi.

Mai mult de 200 de miliarde de dolari vor fi cheltuiţi pentru organizarea Campionatului Mondial din 2022. Emadi a dezvăluit că aceste costuri nu implică doar stadioanele, ci şi alte proiecte de infrastrucutură: "90 la sută din contracte au fost deja atribuite. Acest lucru nu înseamnă doar stadioanele, vorbim şi despre autostrăzi, căi ferate, porturi, aeroporturi, chiar şi spitale şi tot ce ţine de aceste lucruri. Este o şansă foarte importantă pentru noi şi dorim ca totul să fie gata la timp şi să nu mai avem ceva de făcut atunci când oamenii vor începe să sosească în ţară."

Întrebat dacă turneul final din Qatar va fi cel mai scump din istorie, ministrul a spus că nu: "Dacă vă referiţi doar la Cupa Mondială, nu este cea mai scumpă. Oricum banii pentru Cupa Mondială sunt protejaţi, în chiar dacă au mai avut loc tăieri şi probleme la bugetul de stat din cauza fluctuaţiei preţului la energie", a încheiat Ali Shareed Al-Emadi.

Citește și: