3754 vizualizări 27 iul 2012

Înainte de CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012, toate clopotele din Marea Britanie, inclusiv celebrul Big Ben, au bătut, în această dimineaţă, timp de trei minute,  pentru a celebra deschiderea JOCURILOR OLIMPICE, informează AFP, citat de MEDIAFAX.

Bisericile, instituţii, clădiri ale Royal Navy, numeroşi britanicii care deţin clopoţele şi rutierii cu biciclete cu claxoane s-au alăturat acestui "concert", la iniţiativa lansată de artistul şi muzicianul Martin Creed, laureat al Turner Prize.

El a avut nevoie de o autorizaţie specială pentru a include în manifestaţie şi Big Ben, marele clopot al ceasului din turnul de nord al Palatului Westminster din Londra. Ultima derogare datează de acum 60 de ani, circumstanţele fiind cu totul altele, deoarece atunci era doliu naţional, după decesul regelui George VI, tatăl reginei Elizabeth a II-a.

Big Ben a bătut de 40 de ori, timp de trei minute.

Tot astăzi, torţa olimpică a fost urcată în barca regală Gloriana, pe Tamisa, urmând să fie dusă în centrul Londrei. Şi clopoţelul Glorianei s-a alăturat "concertului" din Regatul Unit.

CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012 va avea loc în această seară, când regina Elizabeth a II-a va deschide cea de-a XXX-a ediţie a JOCURILOR OLIMPICE, de la ora 23.00.

LONDRA 2012 CEREMONIA DE DESCHIDERE LIVE

CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012. România, a 20-a participare la JOCURILE OLIMPICE

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul şi câştigi un iPad2!

Citește și: