Alina Matis
2643 vizualizări 27 iul 2012

Cu puţin timp înainte de CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012, o înotătoare din lotul olimpic al Egiptului s-a plâns pe Twitter că atleţii egipteni au primit echipament contrafăcut în China, scrie The Telegraph.

Yomna Khallaf, membră a echipei de înot sincron care partică la JOCURILE OLIMPICE DE LA LONDRA din partea Egiptului, a confirmat zvonurile deja existente pe tema echipamentului ei şi a colegilor săi şi a explicat: "Rucsacurile, de exemplu, au un logo mare Nike, iar pe fermoare scrie Addidas. Este atât de deranjant, încât am plătit 2.000 de lire egiptene (aproximativ 1.200 RON), pentru a avea un echipament acceptabil, nu bun, dar să arătăm cât de cât OK", a mai declarat atleta de 20 de ani, care a povestit că lotului olimpic egiptean i s-a spus că fie acceptă echipamentul contrafăcut, fie nu primeşte nimic.

Contactat de presă, preşedintele Comitetului Olimpic din Egipt, Mahmoud Ahmed Ali, a explicat că a semnat un contract cu un distribuitor din China, "pe fondul situaţiei economice din Egipt". Acesta a mai spus că echipamentul contrafăcut este "suficient" pentru sportivii ţării sale, iar dacă brandul Nike se simte prejudiciat, ar trebui să contacteze firma chinezească, şi nu Comitetul.

"Nici nu sesizezi vreo diferenţă între hainele originale şi cele contrafăcute", a mai afirmat Mahmous Ahmed Ali, potrivit Daily Mail.

Distribuitorul autorizat Nike în Egipt a trimis două sesizări Comitetului Olimpic de la Cairo, însă nu a primit niciun răspuns.

Între timp, New York Times a anunţat că lotul de 117 sportivi egipteni care participă la JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012 vor primi echipament nou, comandat la Nike Marea Britanie.

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul şi câştigi un iPad2!

CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012 va avea loc în această seară, de la ora 23.00.

Citește și: