Adrian Petculescu - Mediafax
1481 vizualizări 19 mai 2012

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a criticat dur, vineri, la Sport.ro, maniera de arbitraj a brigăzii croate delegate la derbiul oraşului Cluj-Napoca, în urma căruia CFR Cluj a devenit campionă, afirmând că "hoţii nu au frontiere".

"Nu pot să-i felicit pe campioni pentru că nu merită. Cu astfel de practici... Bravo lor că pot face de astea. Eram convins la 2-0, am primit telefoane şi le-am zis «staţi liniştit că nu bate Universitatea». Nu lasă nimic nepregătit. Ăla abia aştepta să dea penalti. Cum să dai un asemenea penalti? Oamenii dacă aranjează, nu aranjează numai cu arbitri români, aranjează cu toţi arbitrii. Ai oameni de legătură, te duci peste ei şi aranjezi. Doar n-or fi fraieri? Arbitrul le-a dat un aer cald... Când am văzut că e croat arbitrul... Când a fost sfârşitul jocului era o bucurie pe el, parcă câştigase la loto. Oamenii sunt pregătiţi. Hoţii n-au frontiere. Vorbesc de arbitri. Arbitrii din România îi ajută, arbitrii din străinătate îi ajută. Cu un arbitraj ca lumea nu reuşeau, i-au prins p-ăştia din Croaţia", a spus Porumboiu.

În schimb finanţatorul vasluienilor a lăudat efortul echipei Universitatea Cluj, în meciuld e vineri seară: "U Cluj s-a comportat admirabil."

Formaţia CFR Cluj a învins, vineri, cu scorul de 3-2 (1-0), echipa Universitatea Cluj, într-o partidă contând pentru etapa a XXXI-a a Ligii I, şi care s-a rejucat din minutul 1, după ce a fost înteruptă la 8 mai. Pentru Universitatea a marcat Cristescu '29, '49, iar pentru CFR Cluj au înscris Mureşan '51, Sougou '67 şi Cadu '89 (penalti). În urma acestui rezultat, CFR a cucerit al treilea titlu de campioană din istorie.

Meciul a fost arbitrat de croatul Ante Vucemilovici, ajutat de conaţionalii săi Dalibor Conjar şi Goran Pataki.

Citește și: