Departamentul Sport - Mediafax
1322 vizualizări 29 dec 2018

După ce s-a lovit grav la cap în timp ce schia în staţiunea Meribel din Alpii francezi, Michael Schumacher a fost transportat de urgenţă la spitalul din Grenoble. Starea pilotului era foarte gravă, astfel la nici 24 de ore de la accident, Schumacher a fost operat pe creier.

Pilotul de Formula 1 ar fi lovit o piatră îngropată în zăpadă, a fost aruncat la trei metri deasupra pârtiei, după care a aterizat într-o zonă presărată cu alţi bolovani. Chiar dacă purta o cască de protecţie, Schumacher a rămas inconştient.

"Baronul Roşu" a fost scos din comă şi externat de la spitalul din Grenoble pe 16 iunie 2014. Familia a decis să-l mute în Elveţia, la spitalul universitar din Lausanne.

Michael Schumacher a fost mutat, pe 9 septembrie 2014, la reşedinţa aflată pe marginea lacului Geneva, familia germanului transformând locuinţa într-un spital de mici dimensiuni.

Tratamentul lui Schumacher costă în jur de 55.000 de euro, pe săptămână, conform publicaţiei britanice Daily Mail. Toţi cei care lucrează pentru familia pilotului sunt obligaţi să nu divulge informaţii în spaţiul public cu privire la starea campionului. Presa din Regat susţine însă că Schumacher ar putea fi mutat la o clinică din Statele Unite, specializată în neurologie.

Cel mai bun prieten al lui Mick Schumacher, fiul campionului de Formula 1, a dezvăluit faptul că tânărul pilot nu vorbeşte niciodată despre starea de sănătate a tatălui său. Nicklas Nielsen a declarat, într-un interviu acordat pentru Mirror, că acest subiect este închis pentru fiul lui Michael Schumacher.

"Nu e trist pentru starea tatălui său, cel puţin nu arată acest lucru. De câteva ori a spus că este o situaţie dificilă, dar el este un om calm şi tăcut. Acest subiect e închis pentru Mick, care nu vrea să ofere niciun fel de detaliu. Nici echipa lui nu vorbeşte de acest lucru. Poate că Michael o să-şi revină într-o zi şi va lămuri ce s-a întâmplat. Dar mi-e greu să mă pronunţ. Cert este că pentru Mick e un subiect închis", a declarat Niklas Nielsen.

Cinci ani de la accidentul lui Michael Schumacher

Michael Schumacher va împlini 50 de ani pe 3 februarie. Ferrari, echipa pentru care scris istorie ca pilot în Formula 1, va marca într-un mod special ziua de naştere a germanului. Jean Todt a anunţat că fostul pilot a ieşit din comă şi că au urmărit împreună un Mare Premiu de Formula 1, cel din Brazilia. Reprezentanţii Ferarri au decis să marcheze cum se cuvine acest moment, astfel, aceştia au decis să deschidă un muzeu unde se va face o expoziţie cu cele mai frumoase imagini din cariera campionului.

"Camerele muzeului sunt decorate cu imagini realizate în anii de neuitat pe care septuplul campion mondial i-a dedicat în totalitate echipei Ferrari. Michael are un loc special în istoria Ferrari", au spus reprezentanţii Ferrari, conform BBC.

Expoziţia "Michael 50" va fi realizată în colaborare cu fundaţia "Keep Fighting".

Michael Schumacher a concurat pentru prima oară în Formula 1 în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, sub egida echipei Jordan-Ford. La momentul respectiv, legendarul pilot avea 22 de ani. Până la momentul retragerii, în 2012, Schumacher a triumfat de şapte ori în "Marele Circ": 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004.

Cinci ani de la accidentul lui Michael Schumacher

Foto: Hepta

Citește și: