Marius Ţone - Mediafax
1288 vizualizări 1 iul 2014

"Investitorul italian a ajuns acum la Bucureşti şi va avea o nouă rundă de negocieri cu Adrian Zamfir, la care va participa şi doama Andronache (n.r. - Cristina Andronache, administrator judiciar al FC Rapid). Numele acestuia este Angelo Massone", a declarat Renzo Rossi pentru MEDIAFAX.

Angelo Massone, în vârstă de 43 de ani, avocat şi om de afaceri, a fost şi acţionar principal al clubului scoţian Livington, grupare pe care a părăsit-o în iulie 2009, clubul intrând în insolvenţă.

Massone a semnat o opţiune de cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni deţinut de Adrian Zamfir la gruparea giuleşteană. Investitorul a avut mai multe întâlniri cu acţionarul Adrian Zamfir, în cadrul cărora a negociat detaliile preluării grupării giuleştene. Opţiunea de cumpărare a clubului a fost semnată de cei doi înainte de aflarea soluţiei Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Potrivit documentului, investitorul este interesat de preluarea întregului pachet deţinut de Zamfir, reprezentând 99,72 la sută din acţiunile clubului.

Sursa din cadrul grupării giuleştene au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că preluarea clubului de către cei patru suporteri rapidişti, anunţată la 31 mai, nu s-a oficializat. În momentul de faţă, conform Registrului Comerţului, structura acţionariatului SC FC Rapid SA, societatea care administrează clubul giuleştean, este următoarea: Adrian Zamfir - 99,72 la sută, Asociaţia Fotbal Club Rapid - 0,25 la sută şi Jean Valvis - 0,003 la sută.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a demisionat la 19 mai din funcţia de administrator special şi din cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului, la solicitarea conducerii tehnice şi a jucătorilor.

Zamfir, care a preluat gratis gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la George Copos, a avut în ultimele şase luni mai multe tentative de a ceda pachetul de acţiuni al clubului giuleştean, însă toate au eşuat.

Gruparea FC Rapid a câştigat, luni, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, litigiul cu Federaţia Română de Fotbal, forul de la Lausanne acordând licenţa clubului giuleştean pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I.

Citește și: