2679 vizualizări 26 mai 2016

Conform presei portugheze, Fonseca îl va înlocui pe Mircea Lucescu, având în acest moment pe masă o ofertă cu un salariu de 2 milioane de euro pe sezon, adică de 10 ori mai mult faţă de contractul de la Braga, scrie Prosport.

Eliminat de Lucescu din Europa League

Mircea Lucescu şi Paulo Fonseca s-au întâlnit chiar în acest sezon, cu ocazia dublei Şahtior - Braga, din sferturile Europa League. Câştig de cauză a avut tehnicianul român, după o dublă-victorie (2-1, 4-0).

În vârstă de 43 de ani, Paulo Fonseca nu a avut o carieră strălucită ca jucător - deşi a fost legitimat la FC Porto între 1995-1998, nu a apucat să joace pentru alb-albaştri, fiind împrumutat an de an - iar ca antrenor a început să-şi facă un nume abia în ultimele sezoane.

Fostul fundaş central a condus-o pe Pacos Ferreira în sezonul 2012-2013 şi a reuşit să califice micuţa echipă portugheză în preliminariile Champions League, după ce a terminat pe locul 3 în campionat.

În sezonul 2013 a fost numit principal la FC Porto, însă a fost demis după nici un an, lăsând echipa pe locul 3, la 9 puncte de liderul Benfica.

În acest an, Fonseca a condus-o pe Braga, formaţie cu care a încheiat sezonul pe locul 4 şi alături de care a cucerit Cupa Portugaliei, după o finală în care a trecut de FC Porto, după executarea loviturilor de departajare. Acesta este de altfel singurul trofeu major al lui Paulo Fonseca, tehnician care mai are în palmares şi Supercupa Portugaliei cu FC Porto, câştigată la scurt timp după ce devenise principal.

E dorit şi de Everton

Conform ESPN, Paulo Fonseca se află şi pe lista clubului englez Everton, ca posibil înlocuitor pentru Roberto Martinez, tehnician demis la finalul acestui sezon. Totuşi, Şahtior îi asigură antrenorului de 43 de ani prezenţa în Champions League, în timp ce Everton a ratat calificarea în cupele europene în acest sezon.
 

Citește și: