778 vizualizări 24 mai 2012

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a interzis, joi, un spot la vinul Cotnari în care apare Cătălin Moroşanu şi atenţionează că acesta nu poate comenta meciul lui Lucian Bute de sâmbătă, întrucât candidează pentru un post în Consiliul Judeţean Iaşi, la alegerile locale.

Spotul nu mai poate fi difuzat de posturile TV, întrucât Cătălin Moroşanu, în calitate de candidat la alegerile locale, nu poate apărea în spoturi publicitare comerciale.

"În perioada campaniei electorale, radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni produse, realizate sau moderate de candidaţi şi de reprezentanţi ai competitorilor electorali şi nici spoturi publicitare comerciale în care apar candidaţi sau reprezentanţi ai competitorilor electorali", potrivit articolului 4, alineatul 3, din Decizia CNA nr. 195 din 24 aprilie 2012, care reglementează desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012 în audiovizual.

CNA a mai decis, joi, să atenţioneze postul The Money Channel, care va transmite sâmbătă meciul dintre Lucian Bute şi Carl Froch, urmând a fi comentat de Cătălin Moroşanu, că acesta din urmă, fiind candidat la alegerile locale, nu poate apărea în emisiunea respectivă.

Potrivit articolului 4, alineatul 2, din Decizia nr. 195/ 2012, în perioada campaniei electorale, "candidaţii şi reprezentanţii competitorilor electorali pot să participe numai la emisiunile electorale şi de dezbateri electorale".

Citește și: