6 vizualizări 21 nov 2005
Stadionul echipei Farul Constanta nu va mai purta numele lui Gheorghe Hagi. Decizia a fost luata ieri de Comitetul director al clubului de fotbal Farul, care are baza sportiva in administrare.

Arena constanteana a fost botezata "Gheorghe Hagi" in aprilie 2000. Initiativa a starnit stupoare si a parut morbida, atata vreme cat cel mai mare fotbalist roman nu trecuse in nefiinta. La meciul Romania - Cipru de pe 26 aprilie, odata cu inaugurarea instalatiei nocturne de pe stadion, noua denumire a fost anuntata oficial. Tribunele au fost in delir minute in sir, mai ales ca Regele era in mijlocul lor. Retinut ca de obicei, Hagi n-a dat semne ca s-ar bucura prea tare de onoarea de obicei postuma. Ba, mai mult, a suparat suporterii intorcandu-le spatele.

Acum, dupa cinci ani si sapte luni, a venit randul fanilor sa plateasca nepolitetea idolului lor cazut in dizgratie: "Ce a facut el pentru Farul? Noi l-am adorat orbeste, iar el s-a dus in capatul celalalt al tarii, sa antreneze Poli Timisoara." Gestul, de neiertat pentru suporteri, l-a scos pe Gica Hagi de la inima galeriei constantene. Campania initiata la sfarsitul saptamanii trecute, de strangere a semnaturilor pentru schimbarea numelui stadionului, a gasit numerosi aderenti. In proportie covarsitoare, constantenii au votat ca stadionul lor sa se numeasca, simplu, Farul.

Dorinta microbistilor a fost consfintita de conducerea clubului de fotbal Farul Constanta. Cu 18 voturi pentru, doua impotriva si o abtinere, Comitetul director intrunit ieri a decis sa respecte vox populi. Numele stadionului va fi schimbat din "Gheorghe Hagi" in "Farul", la sfarsitul acestui an. (Sinziana Ionescu)

Citește și: