Laura Cojocaru
636 vizualizări 27 iul 2018

Procuratura spaniolă a anunţat astăzi că fotbalistul este condamnat la 24 de luni de închisoare CU SUSPENDARE. Ronaldo va trebui să plătească şi o amendă în valoare de 3,2 miloane de euro. 

Portughezul este acuzat că s-a sustras de la plata taxelor, reuşind să păgubească fiscul spaniol cu 5,7 milioane de euro. El va trebui să achite şi această sumă în următoarele 48 de luni, plus un milion de euro dobândă şi 250 de euro pentru fiecare zi de închisoare pe care nu o va efectua.

Presa internaţională anunţă că aceste sume de bani reprezintă numai o parte din cele aprope 19 milioane de euro pe care starul portughez trebuie să le plătească în total.

Ronaldo nu a recunoscut acuzaţiile. În această vară, el a părăsit Spania, după un transfer de 100 de milioane de euro, la Juventus Torino.

În Spania, condamnările mai mici de 24 de luni inclusiv nu sunt cu executare.

Anul trecut, Cristiano Ronaldo a pledat nevinovat, în faţa tribunalului Pozuelo de Alarcon din Madrid, la acuzaţiile de fraudă fiscală şi a precizat că în spatele învinuirilor care i se aduceau se afla reputaţia sa: "Dacă numele meu nu ar fi fost Cristiano Ronaldo, nu m-aş fi aflat aici"

"Fiscul spaniol cunoaşte în detaliu veniturile mele, pentru că nu am ascuns nimic şi nici nu am avut intenţia de a nu-mi plăti taxele. Când am semnat cu Real Madrid, nu am creat o anumită structură care să îmi gestioneze veniturile, ci am păstrat-o pe cea pe care o aveam din momentul în care am ajuns în Anglia, cu mult timp înainte de a veni în Spania. Acea structură era folosită de obicei în Anglia şi era legală, verificată de fiscul britanic", a declarat pe atunci, Cristiano Ronaldo.

 

Citește și: