Gandul.info
Denis Şchiopu
477 vizualizări 20 nov 2017

Cubanezii, care la ultima ediţie a Campionatului Mondial au câştigat cinci dintre cele 10 titluri, au trimis la Praga nume importante precum Erislandy Savon, Julio La Cruz Peraza, Lazaro Alvarez Estrada, Roniel Iglesias, Arlen Lopez sau Javier Ibanez Diaz.

Din selecţionata Europei va face parte şi românul Mihai Nistor, campion mondial APB, ales să boxeze la categoria plus 91 de kilograme. Deşi a fost calificat la ultima ediţie a CM, Nistor nu a putut boxa din cauza unei accidentări. La ultimul turneu internaţional, el a câştigat finala prin knockout.

Gala are în program şapte partide AOB şi mai multe dispute de fete. Mihai Nistor va boxa în meciul vedetă împotriva lui Yoandy Toirac Ortega.

Nistor a plecat luni dimineaţă spre Praga, însoţit de antrenorul Virgil Fâşie. "Cubanezii nu m-au speriat niciodată. Dacă va amintiţi, la Centura de Aur din 2013 am învins un cubanez. Sunt convins că voi face un meci bun şi că voi învinge. Mă simt în formă", a spus, la plecare, Mihai Nistor.

"Mă bucur că România are un reprezentant la acest inedit meci Europa - Cuba, lucru care reconfirmă valoarea boxului nostru. Cred că Mihai va face o bună propaganda boxului olimpic", a declarat, la rândul său, preşedintele FRB, Vasile Cîtea.

Citește și: