Laura Cojocaru
3267 vizualizări 20 iul 2018

Incidentul s-a petrecut joi după amiaza, în jurul orei locale 15:00, într-o intersecţie din oraşul Almaty din Kazahstan. Doi necunoscuţi au încercat să fure oglinzile retrovizoare ale automobilului lui Denis Ten, iar patinatorul a încercat să-i oprească. În timpul altercaţiei, unul dintre hoţi a scos un cuţit şi l-a înjunghiat pe atlet în coapsă, secţionându-i artera femurală. Până la sosirea unei ambulanţe, patinatorul a pierdut 3 litri de sânge, estimează medicii. A ajuns în comă la spital, unde medicii au încercat să-l resusciteze. După 3 ore, a fost declarat mort.

”Din păcate, Denis Ten nu mai este printre noi”, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului.

Vestea a şocat lumea sportului. Patinatorul american Adam Rippon a scris pe Twitter „Prietenul meu, Denis Ten, a încetat din viaţă. A fost un om atât de bun şi o mare inspiraţie pentru mine şi pentru mulţi alţii. Denis, îţi mulţumim că ne-ai arătat cum sa fii un campion! Timpul tău alături de noi a fost atât de scurt! Te iubesc pentru totdeauna!”

”Denis Ten a fost un mare sportiv şi un mare ambasador al patinajului. O personalitate caldă şi un om încântător. Este o tragedie faptul că l-am pierdut la o vârstă atât de fragedă”, a declarat preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach.

“Denis Ten was a great athlete and a great ambassador for his sport. A warm personality and a charming man. Such a tragedy to lose him at such a young age.” -IOC President Thomas Bach pic.twitter.com/YIZhBHy6Fi

Denis Ten a ocupat locul trei la Jocurile Olimpice de la Soci, în 2014, şi a obţinut o medalie de argint la Campionatele Mondiale din 2013 şi un bronz mondial în 2015. 

Ten a concurat pentru a treia oară la Jocurile Olimpice  în acest an, la PyeongChang, unde s-a clasat pe locul 27. Prima sa Olimpiadă a fost cea din 2010, de la Vancouver. 

 

Citește și: