Departamentul Sport - Mediafax
713 vizualizări 6 mar 2019

Prima ocazie a partidei le-a aparţinut oamenilor lui Solari. Varane a lovit bara, însă replica echipei oaspete a fost cu noroc. La faza următoare, Ajax a deschis scorul prin Ziyech. Realul a mai primit o lovitură. Tadic i-a pasat decisiv lui Neres, iar tabele de marcaj de pe Santiagi Bernabeu arăta 2-0.

Coşmarul a continuat pentru galactici. Accidentaţi, Lucas Vasquez şi Vinicius Junior au părăsit terenul în lacrimi. Chiar şi în aceste condiţii, gazdele puteau reintra în joc înaintea pauzei, însă Bale a ţintit bara.

În partea secundă, lăncierii s-au distanţat la 3-0. Tadic a punctat în poarta lui Courtois.

Asensio a mai readus speranţele galacticilor, a dus scorul la 1-3, însă Ajax a stabilit rezultatul final 1-4, prin reuşita fabuloasă a lui Schone.

Astfel, Real Madrid a fost eliminată încă din optimile competiţiei, iar Ajax Amsterdam şi-a asigurat prezenţa în sferturile Ligii Camipionilor.

Patru luni de doliu!

În timp ce AS şi Marca vorbesc despre un "dezastru istoric" şi "patru luni de doliu", ziarele catalane Mundo Deportivo şi Sport.es ridică în slăvi Ajaxul lui Duşan Tadic şi Frenkie de Jong.

"Dezastru istoric, naufragiu regretabil! Real Madrid îşi ia adio de la coroana de regină în cel mai urât mod posibil: eşecul secolului va aduce capete căzute", scriu jurnaliştii de la Marca, la câteva minute după eliminarea din optimile de finală, pentru ca mai apoi să pună înfrângerea într-un context mai larg: "Real Madrid a ieşit din Liga Campionilor în cea mai neagră seară. După mai mult de o mie de zile de dominare, Ajax a dominat din start, cu fotbal bun şi convingerea că poate trece mai departe şi obţine cea mai mare victorie europeană. Totul a mers prost, de la cartonaşul luat de Ramos în meciul tur. A fost finalul a trei luni de coşmar, un calvar pentru fani şi fotbalişti, pentru instituţia Real Madrid".

AS, ziarul de casă al albilor, descrie perioada cu Solari pe bancă, una în care Realul a pierdut Liga, Cupa Regelui Spaniei şi titlul din La Liga, drept una de doliu: "Patru luni de doliu! Real Madrid închide sezonul cu o înfrângere frutunoasă în faţa lui Ajax. A fost un dezastru în toate sensurile, cu două bare şi Lucas şi Vinicius accidentaţi", scriu jurnaliştii apropiaţi de gruparea din Madrid.

Ramos, mai interesat de un documentar pe care îl face pentru Amazon

Fundaşul spaniol Sergio Ramos a văzut eliminarea echipei sale din loja de pe Santiago Bernabeu sau, potrivit presei locale, apărătorul a fost doar prezent pe stadion. Ramos nu a fost atent la meciul dramatic prin care treceau coechipierii lui.

Camerele video l-au surprins pe jucătorul iberic în timp ce se înregistra singur, cu telefonul. Sergio Ramos pregăteşte un film documentar cu Amazon, iar, acesta, în timpul partidei Real Madrid - Ajax Amsterdam, scor 1-4, a fost ocupat să se filmeze.

Conform Marca, documentarul pregătit de galactic va apărea în vară, moment în care se va afla cu certitudine ce spunea Sergio Ramos în momentul când Bale & Co. erau îngenunchiaţi de puştii lui Ajax în cea mai tare competiţie dintre cluburi din Europa, Liga Campionilor.

Sergio Ramos a lipsit de pe teren în partida retur de pe Santiago Bernabeu din cauza cumulului de cartonaşe galbene. În meciul tur, fundaşul a luat un galben, iar la final a recunoscut că a luat intenţionat cartonaşul.

"Nu o să vă mint, iar după ceea ce aţi văzut, aş minţi dacă v-aş spune că nu a fost ceva la care m-am gândit. Nu că mi-aş subestima adversarul, crezând că 'dubla' e jucată, dar în fotbal e vorba de a lua decizii complicate", a spus căpitanul campioanei Europei.

Citește și: