Gandul.info
Claudiu Giurgea
1874 vizualizări 16 nov 2017

Medic specialist în medicină sportivă, Tavi s-a aflat alături de rugbyul românesc din 2005, participând în calitate de medic al loturilor naţionale la trei Campionate Europene, patru Mondiale de juniori şi o Cupa Mondială de seniori, cea din Anglia, din 2015. Acesta şi-a început activitatea la Federaţia Română de Rugby în februarie 2005, ca medic al echipei României de U18, timp de peste 12 ani fiind permanent prezent alături de Stejari.

În ultimii cinci ani, Tavi Cimpian a fost medicul naţionalei de seniori a României, fiind alături de Stejari la toate turneele şi marile competiţii, inclusiv la turneul făcut în această vară, în luna iunie, în Japonia şi Canada. Acesta a fost membru în Comisia Medicală a Federaţiei Române de Rugby şi timp de doi ani directorul Policlinicii de Medicină Sportivă din Timişoara, loc unde a şi lucrat timp de 10 ani, după încheierea rezidenţiatului în medicină sportivă.

„Este o pierdere grea pentru noi, pentru rugby-ul românesc. Nu poţi să-ţi găseşti cuvintele în aceste momente, pentru că orice ai spune, este prea puţin faţă de ceea ce Tavi a făcut pentru noi. Pentru mine, el a fost omul care a îmbinat cel mai bine acţiunea întru medicină sportivă cu pasiunea pentru rugby. Era un om dispus să muncească 24 de ore din 24 dacă situaţia o cerea şi era singurul om care era convins că indiferent ce se întâmplă din punct de vedere medical, o soluţie va fi găsită foarte rapid. Sâmbătă, la Bucureşti, pentru prima dată în ultimii cinci ani, locul lui Tavi va fi gol”, a declarat dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, manager medical FRR.

Originar din Reşiţa, acesta va fi înmormântat în oraşul în care s-a născut. În semn de omagiu pentru Tavi Cimpian, la meciul de sâmbătă, 18 noiembrie, dintre România şi Samoa, de pe Stadionul Arcul de Triumf, va fi ţinut un moment de reculegere.

Citește și: