Sorin Bogdan
2663 vizualizări 28 oct 2018

Elicopterul patronului de la Leicester City s-a prăbuşit într-o parcare de lângă sediul clubului, la scurt timp după ce decolase de pe stadion. În primele informaţii oficiale, nu s-a precizat soarta patronului clubului, Vichai Srivaddhanaprabha care fusese văzut cum urca în aparat, ceva mai devreme.

Invitaţii unui talk-show de sport, transmis în direct de pe stadionul unde Leicester City tocmai remizase (1-1 cu West Ham) au făcut chiar câteva glume în direct despre averea lui Srivaddhanaprabha. Câteva secunde mai târziu, în timpul discuţiilor se poate distinge o bubuitură, apoi moderatorul cere o pauză publicitară, iar la revenirea în direct, anunţă incidentul.

Explozia a fost observată de mai mulţi suporteri care părăseau stadionul. Unul dintre ei povesteşte că l-a văzut mai întâi pe portarul Kasper Schmeichel alergând spre parcarea stadionului, urmat de câţiva stewarzi. Imediat, mai multe mai ambulanţe s-au îndreptat spre locul de unde vedeau flăcări şi fum.

Poliţia a încercat să ţină curioşii departe de locul accidentului.

Din relatările martorilor oculari, nu părea să existe supravieţuitori în urma prăbuşirii elicopterului.

Neoficial, s-a anunţat că pilotul şi patronul clubului Leicester şi-ar fi pierdut viaţa în accident.

Clubul a confirmat incidentul pe pagina oficială de twitter şi a promis să revină cu un comunicat oficial.

”Am auzit cum motorul s-a oprit, apoi un zgomot ciudat, ca un hârâit, apoi linişte,” a povestit pentru BBC, fotograful Ryan Brown, care se afla la faţa locului. ”M-am întors şi am văzut cu elicopterul se învârtea scăpat de sub control. Apoi s-a auzit explozia şi am văzut o minge imensă de flăcări.”

Sky news a anunţat că nici Aiyawatt, fiul patronului şi vicepreşedinte al clubului, nici antrenorul Claude Puel nu se aflau la bordul elicopterului care s-a prăbuşit.

Fostul atacant al lui Leicester City Gary Lineker, care prezintă un show de sport la BBC, a scris că este devastat de durere şi a fost cea mai dificilă emisiune pe care a realizat-o vreodată.

Jamie Vardy, actualul atacant de la Leicester, a postat şi el un mesaj pe reţeua de socializare.

Miliardarul thailandez Vichai Srivaddhanaprabha a cumpărat clubul Leicester City în 2010, cu 39 de milioane de lire sterline, iar în 2014, după ce a promovat în Championship, a promis că va investi 180 de milioane de lire sterline şi va duce - în trei ani - echipa în cupele europene. L-a adus antrenor pe italianul Claudio Ranieri şi a urmat o poveste ca a intrat deja în legenda fotbalului britanic: proaspăt promovată în Premier League, Leicester City avea să devină campioană, după ce a pierdut doar trei meciuri în tot sezonul.

Câştigarea titlului a îmbogăţit mai mulţi fani care îndrăzniseră să parieze că Leicester City va câştiga titlul imediat după promovare. Keval Nakeshree din Gloucester a pariat 5 lire că ”vulpile” vor fi pe primul loc de Crăciun, la o cotă de 1000/1 şi a încasat 5.000 de lire sterline, apoi alte 35.000 de lire sterline, la câştigarea titlului. Un alt suporter, care mizase 20 de lire, la o cotă de 5000/1, urma să încaseze 100.000 de lire, dar cu 10 etape înainte de final, a preferat să accepte 29.000 de lire de la casa de pariuri, care i-a răscumpărat biletul.

 

Citește și: