1 vizualizări 18 apr 2007

Norocul pe care l-am avut la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj din Cupa Davis ne-a părăsit când a venit vorba despre echipa de FED Cup a României. Ieri, în Bulgaria, fetele noastre au aflat că fac parte din aceeaşi grupă cu Olanda, Elveţia şi Danemarca, primele două echipe fiind şi principalele noastre adversare.

După tragere, Dumitru Hărădău, directorul general al FR de Tenis, recunoaşte că este o grupă grea, dar aşteaptă victorii: “Este o grupă grea, dar, dacă mă uit la echipa noastră, văd că este formată din jucătoare finaliste la Roland Garros la junioare, cu performanţe foarte bune la acest nivel de vârstă. Din punctul meu de vedere, este o echipă care ar trebui să-şi propună obiective îndrăzneţe, ar trebui să încerce să câştige grupa”.

Raluca Olaru (162 WTA), Monica Niculescu (205 WTA), Mădălina Gojnea (192 WTA) şi Irina Begu (955 WTA) sunt puştoaicele  pe care FRT mizează în meciurile din Bulgaria, în vreme ce Olanda şi Elveţia au venit cu cele mai bune echipe posibile. Astfel, la Olanda joacă Michaella Krajicek (nr. 40 WTA),  Elise Tamaela (153 WTA), Nicole Thyssen şi Pauline Wong, în vreme ce Elveţia a venit cu arhicunoscutele Patty Schnyder (19 WTA) şi  Emmanuelle Gagliardi (109 WTA) şi cu Timea Bacsinszky (141WTA), marea speranţă a tenisului elveţian.

Citește și: