927 vizualizări 23 nov 2017

A fost prilejul pentru folosirea unui mix de titulari şi rezerve, mix în care au intrat ”oamenii lui Dică”, dar şi ”băieţii de vânzare ai lui Becali”. În orice caz, departe de echipa standard, totul în faţa unui adversar care s-a obişnuit să fie cocoşat, fotbalistic vorbind, de echipele din ţara noastră, scrie Pro Sport.

Meciul începe cu un ritm alert. Cehii ştiu de frică, n-au habar că Vlad e debutant în Europa şi că Golofca vine după ce acum câteva zile juca pe un maidan de lângă Brăila, în liga a treia cu FCSB II. Ei ştiu că au în faţă echipa care i-a dat şapte goluri în ultimele două partide. Golofca pătrunde bine, şutează, iar respingerea portarului e reluată slab de Aibec. Cehii fac presing avansat, pun presiune pe cuplul Bălaşa - Planic, iar greşelile se văd. Kolar primeşte o pasă venită printre cei doi, însă Vlad iese curajos şi respinge. Vine şi momentul FCSB, cu Alibec care scapă singur după o pasă a lui Coman, însă după un sprint de 30 de metri se sufocă şi şutează slab. Fundaşii laterali ai FCSB-ului sunt în pom. Enache e în nota obişnuită, iar Junior Morais îi face concurenţă. Cade de lângă adversar, iar centrarea venită în faţa porţii îl găseşte nepregătit pe Reznicek. Se neglijează faza defensivă de ambele părţi sau sunt doar slabe apărările? Alibec se chinuie, dar fie şutează pe lângă, fie cade din picioare în plin fuleu. Vine şi o ocazie cu adevărat importantă, cu Morais depăşit din nou, însă şutul lui Reznicek e scos de Enache de pe linia porţii.

Dică reacţionează la pauză. Dispar Golofca şi Filip, apar Nedelcu şi Tănase. Teoretic, mai bine. Practic, mai prost. Morais doarme pe teren, Petrzela recepţionează în spatele lui şi îl execută pe Vlad. Românii reacţionează după o ceartă. Bălaşa se ceartă cu Alibec pe tema executării unei lovituri libere, primul câştigă disputa şi îl întinde pe portar. Însă contraatacul cehilor e în viteză, apărarea e nepregătită şi Kopic trage puţin pe lângă. Florin Tănase are o încercare, tot cu un şut de la distanţă, aşa cum au fost majoritatea fazelor periculoase pentru FCSB. Dică face şi ultima schimbare, Coman cu Budescu, cu jumătate de oră înainte de final.

Tot degeaba. Ofensiv, românii nu mai contează. Iar defensiv, contează prin Vlad. Puştiul respinge spectaculos un şut, mingea iese în marginea careului, Horava şutează şi Kopic pune capul de lângă Planic pentru 2-0. Echipa lui Dică nu e capabilă să revină, pare că nici nu se întrebuinţează prea tare. Calificarea e asigurată. Înfrângerea, previzibilă, o duce pe FCSB în situaţia de a tremura pentru primul loc în grupă. Viktoria Plzen a venit la 9 puncte, cu unul mai puţin decât vicecampioana României, astfel că victoria în jocul cu Lugano e obligatorie pentru asigurarea primului loc, indiferent de rezultatul dintre Plzen şi Beer Sheva. Nu de altceva, dar echipa care câştigă grupa primeşte de la UEFA un bonus de 600.000 de euro, spre deosebire de echipa de pe locul 2, recompensată cu 300.000 de euro.
 

Citește și: