Departamentul Sport - Mediafax
739 vizualizări 28 nov 2018

Scena şocantă s-a petrecut cu câteva ore înainte de startul returului Cupei Libertadores dintre River Plate şi Boca Juniors, meci care trebuia să se dispute la Buenos Aires, Argentina. În ziua partidei, o mamă a dorit să profite de copilul său, întrucât măsurile de securitate nu sunt la fel de stricte asupra minorilor precum asupra adulţilor, şi a legat mai multe torţe în jurul propriului copil cu care plănuia să meargă pe stadion.

Un trecător a filmat scena, iar fimul s-a viralizat rapid. Femeia a fost identificată câteva ore mai târziu, a fost arestată şi pusă sub acuzaţia de punere în pericol a unui minor.

La câteva zile distanţă, femeia şi-a primit şi sentinţa. Acuzata a primit doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, după ce a ajuns la o înţelegere cu procurorii. În plus, ea va presta muncă în folosul comunităţii şi va urma un tratament psihologic, ca parte a înţelegerii. Iniţial, femeia risca până la opt ani de închisoare cu executare. Partida retur din finala Copei Libertadores a fost amânată de două ori din cauza incidentelor grave provocate de suporterii lui River, care au atacat autocarul jucătorilor de la Boca Juniors, iar mai mulţi jucători au fost răniţi. În tur, meciul s-a terminat cu scorul de 2-2.

Pe pagina de Twitter, MARCA Claro Argentina, scrie că meciul se va juca în afara Argentinei, iar data va fi una dintre 8 sau 9 decembrie. Varianta cel mai des vehiculată este Paraguay, la Asuncion. În anunţul oficial, mai este precizat faptul că cei de la CONMEBOL vor asigura toate cheltuielile a 40 de persoane, care vor face parte din delegaţia celor două echipe.

Foto: Captură

Citește și: