11036 vizualizări 4 iul 2018

”Acestui tip i-am cumpărat ILEGAL un ficat,” a transmis Rosell într-un mesaj către un apropiat, dezvăluit de jurnaliştii de la El Confidencial. ”Spunem că este de la un văr! Lui Abidal i-am zis ,,dacă eşti aici, înseamnă că cineva ţi-a cumpărat un ficat! Da? Nu mă face să vorbesc mai mult." 

Poliţia a intrat deja pe fir, iar cazul va ajunge pe masa procurorilor spanioli. În urmă cu şase ani, clubul FC Barcelona anunţase oficial că donatorul ficatului care a fost transplantat jucătorului Eric Abidal provine de la un văr al acestuia, pe nume Gerard. Informaţia a fost crezută de toată lumea, iar dubiile au apărut abia acum. În continuare, clubul din Barcelona dezminte că ficatul ar fi fost cumpărat de pe piaţa neagră.

Pe 17 martie 2011, Abidal a fost operat de urgenţă şi i-a fost extirpată o tumoare malignă a ficatului. Pe 28 mai, el juca deja în finala Ligii Campionilor, câştigată de Barcelona cu 3-1. Integralist, francezul a fost primul care a ridicat deasupra capului cel mai râvnit trofeu din fotbalul european, iar banderola lui Puyol a poposit pe braţul său. În 2012, Abidal a fost supus unei operaţii de transplant de ficat şi a mai jucat la Barcelona până în 2013. După alte patru sezoane petrecute la AS Monaco şi Olympiakos, s-a retras în 2014, iar acum ocupă poziţia de director tehnic al Barcelonei.

 

Citește și: