Corina VÂRLAN
4248 vizualizări 1 iul 2014

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost descris de tabloidul britanic Daily Mail drept un „dictator al modei”, după ce a venit la meciul Murray-Anderson de la Wimbledon îmrbăcat în uniformă militară.

„Fostul jucător român, în vârstă de 67 de ani, a fost descris arătând ca un dictator sud-american din anii '70 iar spectatorii s-au abţinut cu greu să nu se uite la el”, a scris Daily Mail.

FOTO: couriermail.com.au

FOTO: dailymail.co.uk

Nu este însă prima oară când fostul campion român se afişează la diverse evenimente în hainele de gală de ofiţer. În luna mai a acestui an, Năstase a purtat uniforma militară la meciul Steaua - Oţelul Galaţi din cadrul etapei a XXXIV-a a Ligii I de la Bucureşti. Atunci, Steaua a şi câştigat al 25-lea titlu de campioană a României şi a încheiat sezonul cu 77 de puncte.

FOTO: Mediafax Foto/Bogdan Iordache

Tot în luna mai, Ilie Năstase a îmbrăcat uniforma militară la o ceremonie în cadrul căreia a fost inaugurat, tot la Bucureşti, bustul domnitorului Constantin Brâncoveanu.

FOTO: Mediafax Foto/Mihai Dăscălescu

În anul 2008, Năstase a fost înaintat prin decret prezidenţial în gradul de general-maior în retragere, cu două stele, în Ministerul Apărării.

Ilie Năstase a fost unul dintre cei mai importanţi jucători de tenis ai României, el reuşind să ajungă de două ori numărul unu mondial. Fostul tenisman a câştigat 57 de titluri la simplu, dintre care unul la turneul US Open în 1972 şi unul la Roland Garros în 1973.

FOTO: Mediafax Foto/AFP

La dublu, Năstase a câştigat turneele Roland Garros, Wimbledon şi Us Open, în anii 1970, 1973, respectiv 1975. El a câştigat de patru ori Turneul Campionilor, iar alături de Ion Ţiriac a devenit finalist al Cupei Davis de trei ori.

Sursă: YouTube

La Wimbledon, Năstase a ajuns la simplu pe locul doi de două ori, prima oară în anul 1972 când a jucat împotriva lui Stan Smith, iar a doua oară patru ani mai târziu când a jucat împotriva lui Bjon Borg.

Citește și: