Ţopescu şi-a adus aminte, într-un interviu recent, despre o întâmplare din 1970. Dacă naţionala de handbal nu-l salva, la limită, în prelungirile CM, ar fi avut probleme. "Cea mai mare gafa a fost cea de la finala Campionatului Masculin de Handbal din 1970, meciul Romania - Republica Democrata Germana, care a avut prelungiri. in regulament erau doua reprize de prelungiri de cate cinci minute, amanunt pe care l-am uitat in focul comentariului si dupa prima repriza de cinci minute am spus <<Suntem campioni mondiali!>>. Echipa noastra avea un gol avantaj.

Mi-am dat seama imediat si am rectificat greseala, cerandu-mi scuze si spunand ca se mai joaca inca o repriza de prelungiri. Spre norocul meu, echipa Romaniei a castigat acea finala, ultimul gol fiind marcat de extraordinarul Gheorghe Gruia. A fost 14-13 pentru Romania, dupa doua reprize de prelungiri. Îmi inchipuiam la intoarcerea acasa ce s-ar fi scris despre comentator, daca ai nostri pierdeau. Că nu stia nici macar regulamentul desfasurarii finalei", si-a adus aminte Ţopescu.

Ţopescu: Moartea unei legende a jurnalismului sportiv

Fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu a murit, marţi, la vârsta de 81 de ani. El a fost adus de urgenţă, în urmă cu o săptămână, la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cauzate de diabet, au anunţat reprezentanţii unităţii sanitare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, Silvius Negoiţă, decesul fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu a survenit marţi, în jurul ore 16.00, după ce pe parcursul zilei, starea sa s-a înrăutăţit.

Cristian Ţopescu a murit pe Secţia de Terapie Intensivă, el fiind internat în urmă cu o săptămână, din cauza unor complicaţii provocate de diabet.

"Cristian George Ţopescu, în vârstă de 81 de ani s-a internat marţi, 08.05.2018, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecţiuni cronice. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă şi tratament în secţia de Terapie Intensivă. Decedează azi, 15.05.2018, ora 16, prin stop cardiorespirator iresuscitabil", potrivit unui anunţ al Spitalului Elias din Capitală.

Fostul comentator sportiv suferea şi de alte boli cronice.

Cristian Ţopescu avea 81 de ani şi a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Personalităţi sportive şi politice deplâng moartea indrăgitului comentator sportiv.
 
Ivan Patzaichin: "L-am cunoscut la Jocurile Olimpice din Munchen, era cu zâmbetul pe buze, ştia tot despre mine şi despre sportul meu. De atunci, s-a legat o prietenie solidă între noi doi. Un adevărat profesionist, se documenta enorm înainte de o transmisiune. Ultima dată ne-am întâlnit acum mai puţin de două luni, era cu zâmbetul pe buze, aşa cum era mereu, cu o vorbă bună pentru fiecare"

Andreea Răducan: "Când eram mică şi-mi făceam treburile prin casă, îmi dădeam seama că e gimnastică la TVR pentru că-i auzeam dânsului vocea. Mi-au mers la suflet comentariile şi nici nu bănuiam că într-o zi va comenta şi evoluţiile mele. Apoi, am ajuns să evoluez la Mondialul din Tianjin, în 1999, dar şi la Jocurile Olimpice de la Sydney, cu vocea dânsului la pupitru. Păcat că nu am casetele video, poate vom primi vreodată, de la Televiziunea Română, ar fi frumos. Împlinirea totală a fost la JO de la Atena, când am comentat amândoi concursul de gimnastică, timp de o săptămână, ediţie la care am luat un sac de medalii. Dânsul era cu poveştile frumoase, eu cu partea tehnică. Pot să spun că domnul Ţopescu mi-a insuflat hobby-ul pentru jurnalism."  Nadia Comăneci: "Astăzi este o zi trista. Un om extraordinar care va rămâne mereu in inimile noastre. Mulţumesc, Cristian pentru momentele minunate."

Traian Băsescu: "Drum bun Om Bun. Handbal, gimnastică, fotbal, canotaj, volei, atletism, echitaţie, olimpiade, campionate mondiale, cupe europene, toate marile victorii sportive ale românilor au fost însoţite de comentariile inegalabile şi vocea inconfundabilă a lui Cristian Ţopescu . Generaţia mea îl aşează pe Cristian Ţopescu alături de momentele de glorie şi de marile victorii ale sportului românesc . Drum bun către stele Om Bun"

Ludovic Orban: “Regret profund şi sunt îndurerat de această veste. Domnul Ţopescu a fost o mare personalitate a României, a fost un om apropiat de noi, a fost senator al PNL şi regret profund dispariţia sa neaşteptată. Dumnezeu să-l odihnească!”

Mihai Fifor: "Cristian Ţopescu a părăsit stadionul vieţii. Un om memorabil, cu o familie frumoasă şi un adevărat profesionist. Nu putem uita comentariile sale la evoluţia Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, finalele de Cupa Davis între România şi SUA, titlurile olimpice ale lui Ivan Patzaichin la Moscova în 1980 şi multe alte momente excepţionale din istoria sportului românesc. General de brigadă în rezervă, a fost tot timpul alături de Armata României, devotat ţării sale. Dumnezeu să Te odihnească, Maestre!"

Citește și: