Gandul.info
Claudiu Giurgea
327 vizualizări 22 feb 2018

Sentinţa nu este definitivă şi va fi atacată de Armată la Curtea de Apel.

Procesul, despre care ProSport a scris în exclusivitate la vremea respectivă, a durat un an, o lună şi două săptămâni. Pe 10 ianuarie 2017, Talpan cerea la Secţia a III-a Civilă a Tribunalului Bucureşti anularea mărcii FCSB pe care Becali intenţiona să o utilizeze pentru echipa sa, după ce pierduse orice drept asupra numelui Steaua. După 11 termene de judecată, interval în care avocaţii lui Becali au încercat fără succes să blocheze procesul contestând calitatea de reprezentant al clubului Steaua pentru Talpan, instanţa s-a pronunţat pe fond miercuri, 21 februarie. Sentinţa pe scurt e următoarea: „Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Obligă reclamantul (n.r. – Steaua) la plata către pârâtul FCSB a cheltuielilor de judecată parţiale în sumă de 10.000 lei. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Apelul se va depune la Tribunalul Bucureşti“.

Decizia s-ar părea că a fost destul de greu de luat pentru judecătoare, pentru că aceasta a amânat de trei ori pronunţarea sentinţei, începând din 23 ianuarie.

Talpan a mai pierdut procese în primă instanţă, la Tribunalul Bucureşti, dar le-a câştigat pe toate la Apel sau la Înalta Curte. Acolo a reuşit şi anularea mărcii Steaua înscrise de Becali (decembrie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) şi interzicerea dreptului de a mai folosi numele Steaua pentru Becali (decembrie 2016, Curtea de Apel).

Un alt proces extrem de important este în derulare chiar în acest moment şi vizează despăgubirile de 37 de milioane de euro pe care Armata le cere de la FCSB pentru folosirea ilegală a numelui Steaua în perioada 2004-2014.

Citește și: