Directorul general al constănţenilor, Cristian Bivolaru, a dezvăluit că antrenorul Fiorentinei din vara lui 2016, Paulo Sousa, i-a promis lui Hagi că va fi un jucător important şi aşa l-a convins să semneze, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.
 
 Mai mult, Bivolaru a sugerat şi că noul antrenor, Stefano Pioli, ar fi influenţat de directorul sportiv al toscanilor să nu-l folosească pe Ianis.
 
 "El a fost luat şi i s-a spus că va primi în scurt timp şanse de a juca în prima echipă. S-a întâmplat o dată, apoi încă o dată pe final de campionat, dar acest angajament nu s-a materializat. Antrenorul Paulo Sousa a fost cel care a decis să-l aducă şi i-a promis că va juca.
 
 Apoi, în această vară, Pioli a spus că este nou, că vrea să vadă cum se comportă în pregătiri. A jucat în pregătiri, toată lumea a fost mulţumită, dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Ceva este, dar nu vreau să intru în amănunte. În Italia e mai complicat, acolo dictează tot felul de interese. Directorul sportiv are un mare rol, el aduce antrenorul...", a spus Bivolaru la Pro X.
 
 Apoi, oficialul Viitorului a menţionat că Ianis va pleca mai mult ca sigur în iarnă de la Fiorentina.
 
 "În iarnă sunt însă convins că se vor găsi soluţii pentru el, fie că este vorba despre Italia, fie că este vorba de alt campionat", a mai spus Bivolaru.
 
 Directorul grupării patronate de Gică Hagi a menţionat apoi că Ianis nu a crescut nici măcar din punct de vedere fizic de când a ajuns la Fiorentina.
 
 "E clar că nu-i convine ce se întâmplă! Lipsa jocurilor şi-a pus amprenta asupra prestaţiei lui. Pentru toată lumea e clar că nu şi-a pierdut calitatea, însă îi lipseşte ritmul de joc. Am crezut că voi vedea un Ianis mai puternic fizic, însă nu mi s-a părut aşa, deşi face şi un program separat la Fiorentina.
 
 Faţă de momentele în care era titular meci de meci la Viitorul, nu am văzut o creştere. Nu cred că i-a priit perioada asta de la Fiorentina!", a conchis Bivolaru.
 
 2 milioane de euro a plătit Fiorentina pentru a-l cumpăra pe Ianis în vara anului trecut de la Viitorul.
 
 Ianis a prins doar două meciuri în Serie A, ambele în sezonul precedent.

Citește și: