Denis Şchiopu
5131 vizualizări 21 mai 2017

"Svitolina a jucat foarte bine, vreau să o felicit pentru ce a făcut în acest an, pentru ce a făcut în această finală. Vreau să le mulţumesc tututor suporterilor români, şi nu numai. Le mulţumesc şi sponsorilor şi organizatorilor, tuturor celor care au participat la acest turneu minunat, echipei mele. Este prima mea finală aici, la Roma, şi sper că voi avea şansa să câştig acest turneu. Ne vedem anul viitor", a declarat Simona Halep, la finalul partidei.

Partida a durat două ore şi şapte minute. Halep şi-a adjudecat primul set cu 6-4, în 43 de minute, act în care, la scorul de 5-2, a suferit o accidentare la gleznă. În următoarele două seturi, jocul Simonei nu a mai fost la nivelul celui din debutul partidei, iar ucraineanca s-a impus cu 7-5 în actul secund şi 6-1 în decisiv.

De-a lungul întâlnirii, Halep a servit doi aşi, a comis două duble greşeli, iar procentajul de reuşită la serviciu a fost de 49 la sută cu prima minge şi 45 la sută cu cea de-a doua. Ea a făcut cinci break-uri şi şi-a cedat serviciul de şapte ori. Românca a avut 30 de lovituri direct câştigătoare şi 47 de erori neforţate, iar adversara sa a reuşit 25 de lovituri direct câştigătoare şi a comis 37 de greşeli neprovocate.

A fost prima victorie a Elinei Svitolina în faţa Simona Halep, care câştigase precedentele două meciuri directe, în 2013, la Sofia, şi în 2014, într-un meci din Fed Cup.

Pentru participarea în finala de la Roma, Halep va primi 585 de puncte în ierarhia mondială şi un cec în valoare de 230.565 de euro. Câştigătoarea competiţiei va încasa 461.355 de euro şi 900 de puncte WTA.

Elina Svitolina, în vârstă de 22 de ani, a cucerit al optulea titlu WTA al carierei. Halep (25 de ani), care a ratat şansa de a urca pe poziţia a treia în clasamentul mondial, rămâne cu cele 15 turnee câştigate.

Citește și: